reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

no no niexle dzieciaczki przybierają ja to sie boję że mój mały spadnie z wagi bo za mało je :-(we wtorek idę na kontrolę.
muszę pochwalić Oliwiera dziuś przewrócił się z brzuszka na plecy narazie w jedną stronę ....

a dopiero co pisałam że jeszcze nie umie :-D

reklama
moj jeszcze sie nie przewraca z brzucha na plecki w sumie on nie lubi na brzuchu jak go tylko poloze po 1m jest krzyk.
Moj nie podwoil wagi:-(a dzis konczy 3m.
Podobno kazde dziecko ma czas do 4-5m i nie ma co sie martwic:-)

moj jeszcze sie nie przewraca z brzucha na plecki w sumie on nie lubi na brzuchu jak go tylko poloze po 1m jest krzyk.

nie martw się tak tą wagą każde dziecko rośnie swoim własnym tempem najważniejsze że mały jest zdrowy

Mam takie pytanie:
-czy zastanawialyscie sie nad tym zeby maluchowi wprowadzic mniej wiecej stale pory karmienia?albo
-odstepy miedzy karmieniami??
Ja bym chciala cos takiego wprowadzic tylko ze nie wiem jak to u mnie wyjdzie bo....maly czasami zje 50ml a za 1h znow glodny i zje np.70ml a za 2h dajmy na to 60ml a za godzine 20ml.
Chciala bym zeby chociaz troche to bylo w miare regularne bo czasem duzo mleka marnuje.
ale dzis jest nie dobry ciagle placze:baffled:

Ewelcia ja caly czas nad tym pracuje:tak: ale jest ciezko.. nie zawsze sie udaje albo moze tak... zadko sie to udaje:-p ja robie tak ze oszukuje mala woda lub herbatka nawet jesli zje mniej i po godzinie czy pol chce znowu to mleka jej nie daje tylko picie( bo to jest tak ze po tym czasie tez duzo nie zje tylko troche doje i tak wkolko.. na poczatku tak robilam ze kiedy zawolala to ja juz z mlekiem stalam..i to byl moj blad bo jadla co 15min po 15ml :szok:(taki przyklad- bo czasem wiecej:-p) teraz w dzien je tak co 2-2.5 h ale staram sie zeby jadla jeszcze zadziej tyle ze jej zaladeczek zadko kiedy miesci wiecej niz 100ml;-) a zeby jadla powiedzmy co 3-3.5h to musialaby jesc wiecej na raz

a jak ktos urodzil klocka 4 kg albo 4.5 :confused: to w 5 miesiacu ma wazyc 8-9kg:confused: tyle to waza dzieci 8-9 miesiecy;-) wydaje mi sie ze do tego czasu to podwoja wage tylko te maluchy co urodzily sie z mala waga:tak:

Amelce dwa dni temu brakowalo okolo 200g wiec mozliwe ze juz dzis podwoila swoja wage:-D

Moje...u mnie kiedys synek jadl jak w zegarku co 2h potem sie meczylam tak ja ty ze jadl po 15min.Czasami robil dluzsze przerwy,oszukac herbatka sie go dalo ale na troche.
Potem sie troszke unormowalo,potem nam przestawal jesc i sama nie wiedzialam kiedy chce jesc a jak byl glodny to robil przed jedzeniem straszne awantury jak poczul smak mleka.
Pozniej bylo lepiej wiedzialam o ktorej rano karmienie w nocy po poludniu nigdy nie wiedzialam i wieczorem wiedzialam.Teraz znow z jedzeniem slabo (chociaz wczoraj lepiej bylo-dzis lipa)i znow zaczyna sie ze nie wiem kiedy jest glodny i znow sie awanturuje.
Dzis od wczorajszego ostatniego karmienia 21 do teraz zjadl 375ml:baffled::crazy:to bardzo malo jak na 3miesieczne niemowle

Ewelcia u nas narazie też malutko 300 ml od 10.00 rano do teraz oczywiście dodam jeszcze wszystko co wypije do 10.00 rano jutra ale już chyba nie będzie tego za wiele.
Nie wiem co grane że mały nie chce mi pić herbatki ani plantexu ani na trawienie ani rumiankowej.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: we wtorek idę do kontroli aż sie boję :szok:

U nas z jedzonkiem lepiej, od wczoraj 20:00 do teraz 520ml mleka + 100ml herbatki. Cieszę się z tego powodu bardzo i trzymam kciuki za Wasze maluszki:tak:
A teraz idę coś zjeść, bo jestem strrasznie głodna, najpierw ten szpital, później spacerek z Małą, 3 goz. byłam dziś w gabinecie i jakoś brakło czasu na porządne jedzonko.
A i muszę pochwalić się dziś moim Michałkiem, wkońcu nauczył się jeździć na rowerku bez bocznych kółek- mój zuch:-)

reklama
Myśmy teraz z mężem wrócili do domu, małą zajmowali się moi rodzice i się pytam o której jadła i ile? a oni że jeszcze nie jadła :szok: ostatni raz jadła o 13:50 ale jej się przerwy wydłużają pomiędzy jedzeniem. Zjadła dzisiaj jak na razie od północy 4 razy po 120 ml.

Do góry