reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

Pediatra mi powiedziala ze mam dawac malemu syrop na apetyt raz na dobe po poludniu albo wieczorem,wiec zaczelam dawac po poludniu a on jak nigdy chodzil spac i spal mi nawet 3h az sie dziwilam ze w IE nie spi tak dlugo a tu w PL tak.
wiec przeczytalam ulotke od deski do deski dokladnie i wyczytalam ze powoduje sennosc i najlepiej dawac na noc,a ja juz myslalam ze moj maly zaczal wiecej sypiac:-D:-D:-D.
Od dwoch dni daje mu na noc i wczoraj i dzis po poludniu mial tylko 2drzemki po 10min:baffled:.

Po tym syropie tez zaczal mi sie wybudzac 2razy w nocy o 2 i o 5 albo o 3 i o 5,ale w sumie sie ciesze bo moze troszke lepiej bedzie przybieral.
Zapomnialam zabrac z IE smoczka z krzyzykiem do butelki zeby mu kleik kukurydziany podawac i tu chcialam kupic i lipa nie ma!!!!!:wściekła/y:
W Skarzysku kupilam ale inny i ma za duza dziure (jest po 6m) on nie umie z niego pic!!!!:baffled:
Chyaba od jutra zaczne robic gesta kleik i dawac mu lyzeczka zobacze jak mu bedzie szlo jedzonko.

reklama
no ja zdecydowanie przygiełam pałę z tą fridą. a sprawdza się dobrze, najpierw psikam a potem wyjmuję... czasmai tylko zassę i resztę wyciągam waciiem jak już część jest n wierzchu... sorki za opis;-) mnie też o brzydziło na początku ale jak mała ulewała nosem i duziła się od ulanego mleka to bardzo szybko mi przeszłu... a gruszka no cóż... przecież część tej glowatej wody wpada do środka - a nie brdzo jest jak umyć taką gruszkę - i pewnie dlatego frida została produktem roku...

ja też nie mam opasek!!! ani rajstopek niestety a bardzo by mi się przydały:-p

o ...to my tak nie znamy, plis napisz to sie naucze
u na leci tak:" moje nózki pachna cudnie, rano wieczor i poludnie takim pieknym aromatem ktory zawsze pachnie latem tralala"

a potem spiewamy :" łysy ojciec łysa matka....itd"

o ...to my tak nie znamy, plis napisz to sie naucze
u na leci tak:" moje nózki pachna cudnie, rano wieczor i poludnie takim pieknym aromatem ktory zawsze pachnie latem tralala"

a potem spiewamy :" łysy ojciec łysa matka....itd"
no to potem jest tak:Jak powąchasz jedną nogę to upadniesz na podłogę,jak powąchasz obie nogi to nie wstaniesz z tej podłogi :-)

Chyba mam jakiś kryzys laktacyjny w nocy, bo to chyba niemożliwe, żeby dziecko budziło się głodne w nocy CO GODZINĘ (!!!)
Dziś dosłownie tak było. Pierwsza pobudka o 2 i potem już co godzinę - półtorej...:angry:
Dziś w nocy chyba jak się obudzi o 2 to dam mu butlę, żeby sprawdzić...:baffled:
A rano koło 8 jak się obudził to go przestawiałam z piersi na pierś przez pół godziny, po czym w końcu wstałam, zrobiłam mu ta butelkę i zjadł 80ml:baffled:
mam nadzieję, że to chwilowy kryzys...

Tak,tak napiszcie cala piosenke-a linia melodyczna jaka jest?dowolna czy konkretna?Cos mi sie z kolonii z dziecinstwa ta piosenka kojarzy ale jak przez mgle jakos.

Mirka-a to wy juz 2 dzieci macie?:-DFajny adi:tak:

reklama
Dziewczyny, kryzys laktacyjny występuje właśnie na przełomie 3-4 miesiąca.
Ja już go przeszłam, wy też dacie radę. jak bym miała więcej czasu to bym więcej popisała, ale niestety .... małgosia chce cycusia :-)

Do góry