reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

reklama
my dzis bylismy w koncu u okulisty bo Nadia ma juz 3.5 miesiaca a zalecane jest w 3 miesiacu. Mala troche płakala jak jej na sile kropili oczka a pozniej podcas badania. Na szczescie wszystko ok choc u nas mala jest zagrozona krotkowzrocznoscia bo ja mam minu 2.5 a Pawel az minus 5:szok: Ale lekarka nas uspokoila ze pewnie okulary lub soczewki beda potrzebne ale dopiero za kilkanascie lat, na szczescie. Za rok do kontroli:tak:

ok, to ja piszę jak my śpiewamy-linia melodyczna jest, ale wybaczcie zapisu nutowego nie będzie :-D

"Było morze, w morzu kołek,
a na kołku był wierzchooołek,
na wierzchołku siedział zając,
i nóżkami przebierając spiewał tak:

Moje nóżki, pachną cudnie,
rano, wieczór i w połuuudnie,
takim pięknym aromatem,
który zawsze pachnie latem tralala

Jak powąchasz jedną nogę,
to upałniesz na podłooogę,
jak powąchasz obie nogi, to nie wstaniesz z tej podłogi tralala"

A my śpiewamy dalej tak:
"Łysy ojciec, łysa matka
łysy sąsiad i sąsiaaadka,
i ja także łysy byłem
i się z łysą ożeniłem tralala

Łysy ksiądz nam błogosławił,
łysy organista graaaał
A za roczek coś przybyło,
i to także łyse było tralala"

ale nie wiem czy nie mieszamy dwóch piosenek, ale czy to ważne???:-D

Kurcze dziewczyny, moze któras z Was slyszala o czyms podobnym - bo ja przekopuję internet i nie jestem madrzejsza:-(
Tadzik jakis tydzien temu mial taką akcje: zaczal jesc i nagle ryk. Najpierw myslalam, ze moze pieluszka go uwiera i jak chcialam mu ją zdjąć (juz sie porządnie rozwył), to zobaczylam, ze od pasa w doł cale nogi ma czerwone, jakby poparzone. Nie musze dodawac, ze spanikowalam, poryczalam sie, probowalam mu to chlodnym wacikiem przecierac - nic nie pomagalo. Dopiero po jakiejs godzinie, jak sie uspokoil, przeszlo. No to potem stwierdzilismy, ze to kolka, a zrobil sie czerwony od placzu.
A dzis znowu - tym razem po kąpieli, jakieś 20 minut po jedzeniu. Zadowolony, wesolutki i nagle usta w podkówke i ryk! Patrze, a tu znowu nozki cześciowo czerwone i troche raczki:-(wzielam go szybko na rece (tak jak do odbicia), uspokoil sie po paru minutach, nozki i raczki zbladly i znowu byl wesolutki.
Kurde, czy to alergia, czy co??? Pokarmowa? Czy kontaktowa? brzuszek sie czerwony nie robi, wiec ten "rumien/pokrzywka" chyba jest przyczyna placzu, a nie skutkiem:baffled:
ale dlaczego sie uspokaja w pozycji na ramieniu? Ehhh... moze ktoras z was slyszala o podobnym przypadku?
Kurcze, tak to dziecko jest usmiechniete caly dzien, tylko ta buzia(skronie i troszke policzki) okropna i mamy jeszcze plamki luszczącej sie skóry na rączkach i nozkach. Niby to nie duzo i jak ktos sie nie przyjrzy, to nie dopatrzy sie jakiejs wielkiej alergii, ale mnie to wszystko dobija. Zwlaszcza, ze dieta eliminacyjna w niczym mi nie pomaga.
Uuuuu, jak ja bym chciala, zeby sie to wyjasnilo

moonik1- ja znam dwa pdobne przypadki- w pierwszym przyczyną było zapalenie ucha- jak dziecko nameczylo sie przy ssaniu-ucho zacynało bolec i był płacz, w drugim-przyczyna była poważniejsza, ale skonczylo sie dobrze- chodziło o jakieś zaburzenia krążenia krwi-dokładnie nie wiem jak to się nazywa, ale moja koleżanka była z Zosia u kardiologa.

Nie martw się na zapas, obserwuj Maluszka, może to chwilowe...nie wiem co amm Ci wiecej napisac, trzymam kciuki, aby wszystko bylo ok

reklama
Do góry