reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

Matko, muszę się pochwalic, bo jestem zachwycona: Tadek wymawia ładnie 'baba" i "dada" i "dzidzi" - z czego to ostatnie nic nie znaczy, baba to babcia, a dada to tata. Zatem jest postęp! Jeszcze niedawno tata wymawiał jako "niania", wiec to dada mnie zachwyca :))

Dzis bylismy na kontroli u neurologa i nawet nie jest zle (a babka należy do czepialskich). Kazała tylko kontrolować dalej siadanie małego (bo siada z nózkami w literkę W, a od tego się koslawią, juz od dawna mu to poprawiamy) i pilnowac, zeby wstawał nie tylko od prawej nogi (resztki naszej asymetrii się kłaniają), a tak to wszystko jej się podobało. Nastepna kontrola, jak zacznie chodzić dobrze.

Hmm, moze my przejdziemy na jedną drzemkęj jak on zacznie chodzić?

reklama
Dominika-brakuje nam już tylko 4 piątek, a pozostałe ząbki już są!!! na szczęscie wszystkie wyskoczyły bezbolesnie :)

maniulka-gratulacje nowego słówka!!! brawo!!!! ja też uczę Szymonka dzidzi ale mu nie idzie...mówi za to lala!!!

moonik-świetnie, że jest coraz lepiej-tak trzymać!!!

Moonik - spokonjnie chyba nie ma co Tadzia przestawiać - sam się przestawi japrzyjdzie pora.:tak: Zuza od dwóch tygodni dopiero ma 2 drzemki. śpi około 2,5 godziny. pierwsza drzemka jest ok 10 potem już po południu. Zuzka też nie chce spać na spacerach - za dużo się dzieje.
Maniulka Zuza mówiła najpierw nini zanim powiedziała dzidzi

z naszych nowych słówek jest niemniak - czyli ziemniak i woda. z tym że woda zamiast w ma taki dziwny wygłos. słychać w ale słychac też cos jeszcze... nie wiem jak to opisać...:dry:
i jak marudzi to zaczyna mruczeć robi takie mrrrrrr mrrrrr mrrrrr dziwnie tak aż wszystko świdruje wewnąttrz mnie:cool2:

maniulka - rzeczywiście 4 brakuje ;-) :-D
ale muszę w paszczę zajrzeć bo parę dni temu był marudny i coś ewidentnie go bolało, może jakiś nowy mu wylazł :-)

maniulka - gratulacje poszerzania słownictwa! :-D

moonik - ja myślę, że możesz go spróbowac przestawić na 1 drzemkę... ja też tak często robię, że przeciągam mu ten czas kiedy idzie spać gdzieś do 12-13, to pośpi wtedy 2 godziny i ładnie zasypia o 20.

Dziewczyny Martyna ostatnio strasznie stawia krzywo stopy tak do środka,wczesniej stawiała normalnie i teraz nie wiem czy to z lenistwa czy co,jak jest u was???

edit
Mamy kolejnego ząbka,druga górna trójka:)

Ostatnia edycja:
Natalia ma jedną drzemkę w ciągu dnia od jakiegoś tygodnia i dzięki temu wcześniej zasypia wieczorem, ok. 20-20.30, z czego się cieszę.

Ząbków - 12.

Nóżki stawia prosto - Maniulka, poobserwuj jeszcze kilka dni i jak nie minie, to skonsultowałabym z lekarzem.

Dziewczyny,
Natalia trochę kaszle, ale sądzę, że nie ma potrzeby iść do lekarza. Natomiast chętnie podałabym jakiś syrop na kaszel - tylko nie wiem, jaki. A może to zły pomysł dawać jakikolwiek lek takiemu małemu dziecku bez konsultacji z pediatrą. Jak Wy robicie?

reklama
Do góry