marzenka21
Fanka BB :)
witam:-)
kobietki powiedzcie mi ile czasu po odpadnieciu kikuta musze jeszcze fioletem smarowac?
kurde co za chamstwo!!!! zeby tak czlowieka potraktowac i to jeszcze prywatnie!!! no szok!!!!
kobietki powiedzcie mi ile czasu po odpadnieciu kikuta musze jeszcze fioletem smarowac?
kurde co za chamstwo!!!! zeby tak czlowieka potraktowac i to jeszcze prywatnie!!! no szok!!!!

Wiec wpisuje sie jako czwarta na liste marcowych dzieciaczkow z trzesieniami.Obserowalam ja tez ja od wczoraj i juz wiem kiedy ona tak robi-glownie jak sie zlosci lub cos ja boli.Jak sie wkurza to tak wymach*je tymi raczjami szarpiac nimi.Moze to po prostu maly nerwusek i tak okazuje zlosc/bol?No i mysle ze samymi trzesieniami u naszych maluchow nie ma sie co martwic-mysle ze trzeba brac pod uwage caloksztalt rozwoju-np jakie nasze dzieci czynia postepy i czy ich rozwoj psychoruchowy jest OK (np czy wodza wzrokiem,czy reaguja na dzwieki,czy sie usmiechaja a potem smieja w glos,jak z siadaniem,chodzeniem,mowa itp.)Bo stawianie tych okropnych diagnoz juz teraz to daleko przedwczesnie wg mnie jest.I trzeba pamietac ze kazde dziecko rozwija sie w swoim tempie,trzeba kazdemu dziecku dac czas na nowe umiejetnosci.Poki co Juli rozwija sie ksiazkowo. A o skierowanie do neurologa poprosze przy najblizszej wizycie u pediatry,mam nadzieje ze mi da i ze sie okaze ze trzesienia to nic takiego.