reklama
Moje maleństwo
Mamusia Amelki
moja przewaznie spi na pleckach (zadko na boczkach bo sie denerwuje..) ale glowke ma zawsze na boczku (chyba na wznak nie lubi) i preferuje strone prawa
dzisiaj nocka u nas byla taka sobie zasnela po 22, o 4 zjadla i nie chciala spac
musiala z nia walczyc do 5
poniej znowu zjadla przed 7 i o 9 pobudka 
pol godz, temu zjadla 130ml i kreci sie na lozku (chyba czeka az ja wezme.. ale narazie sie nie drze wiec ok;-)) aaa a przewaznie zjada 100ml na raz wiec chyba zoladeczek jej sie zwieksza

dzisiaj nocka u nas byla taka sobie zasnela po 22, o 4 zjadla i nie chciala spac

pol godz, temu zjadla 130ml i kreci sie na lozku (chyba czeka az ja wezme.. ale narazie sie nie drze wiec ok;-)) aaa a przewaznie zjada 100ml na raz wiec chyba zoladeczek jej sie zwieksza

magda19lenka
MTM
Truda ależ Martynka urosła, musi być Wam naprawdę ciężko ją nosić. 
A my dziś z Małgosia po szczepieniu i badaniach. Waga obecna 4630, waga urodzeniowa 3845, niby powiedzieli, że w normie, a mi się jakoś wydaje czy nie przymało przybrała na wadze ....

A my dziś z Małgosia po szczepieniu i badaniach. Waga obecna 4630, waga urodzeniowa 3845, niby powiedzieli, że w normie, a mi się jakoś wydaje czy nie przymało przybrała na wadze ....
S
Sara27
Gość
Truda,jeszcze raz popieram to co napisalam na zamknietym oblukujac Martynke na fotkach ze jest zdecydowanie najwiekszym pilpecikiem wsor marcowych dzieciaczkow

No juz czuc jak sie nia nosi nawet prz karmieniu jak mam ja na reku t ciezko powoli a do usypiania jak na raczkach uhuhuhhu ciezka sparwa
a co dopero jak bedzie miala 6 miesiecy
idzie jak burza na mamusi mleczku

Agusia1987
Entuzjast(k)a
Patrycja w nocy ładnie spała ;-) zjadła o 19 potem o 1:30 :-) he he a ja głupia chciałam czekać do 12 bo myślałam że się obudzi, dobrze że zasnęłam o 23 coś ;-) o 1:30 zjadła 120ml a potem zrobiła duuużą kupkę, tak że ubranko musiałam jej przebrać
przy przebieraniu się przebudziła to miałam ją najpierw na rączkach (w jej ulubionej pozycji czyli brzuszek do brzuszka) ;-)i tak sobie na mnie leżała, potem położyłam ją do łóżeczka, i tak wstawałam do niej jakieś 10 razy bo wypluwała smoczek (pewnie chciała dalej na rączki
) jak już zasnęła to obudziła się o 6:30 zjadla wtedy 110 ale za godzinę znowu dojadła 60ml (mały głodomor
) :-). Przerwy między jedzeniem nocnym jej się wydłużają ;-) z czego bardzo się cieszę :-). Teraz malutka chyba odsypia wczorajsze nie spanie, śpi od 11:30 ;-) (po 110ml mleczka) ;-).
Wczoraj dziewczyna mojego brata (przeszła chrzestna Patrycji) kupiła jej sukienkę na Chrzciny :-) to już w sobotę, oczywiście po wszytskim wstawię zdjęcia Patusi w tym cudzie ;-).
Co do spania to ja układam Pati na boczkach (raz jednym raz drugim) i nie mam zamiaru tego zmieniać, bo z bioderkami ma wszytsko ok, a po drugie to nie lubi za bardzo spać na pleckach chociaz czasami co prawda jej się to zdarza.

Wczoraj dziewczyna mojego brata (przeszła chrzestna Patrycji) kupiła jej sukienkę na Chrzciny :-) to już w sobotę, oczywiście po wszytskim wstawię zdjęcia Patusi w tym cudzie ;-).
Co do spania to ja układam Pati na boczkach (raz jednym raz drugim) i nie mam zamiaru tego zmieniać, bo z bioderkami ma wszytsko ok, a po drugie to nie lubi za bardzo spać na pleckach chociaz czasami co prawda jej się to zdarza.
Dominika81
Fanka BB :)
Truda - ale Martynka urosła!!!! Ślicznie :-) Rzeczywiście jest co nosić... Strach się bać co będzie dalej....
Magda19lenka - nie przejmuj się
teraz te różnice są tak bardzo widoczne, bo dzieci są małe. Z miesiąca na miesiąc te różnice będą się zacierały 

Magda19lenka - nie przejmuj się

Dominika81
A tak poza tym, to myślałam, że dzieci na mleku sztucznym przybierają więcej niż na mleku mamy, a tu się okazuje że to zależy od dziecka tak naprawdę...
Dominika81
Jaś jak był malutki spał na pleckach, głowę pilnowaliśmy, żeby miał zawsze raz na jedną stronę raz na drugą.
Ostatnio zauważyłam jednak, że woli się patrzeć bardziej na prawą stronę i babcia zauważyła, że wózku zawsze ma głowę na prawą stronę. Powiesiliśmy karuzelę po lewej stronie, żeby chociaż na karulezę patrzył się w lewo.
Teraz śpi na boczkach (machnęłam ręką na ortopedę;-)) - raz na jednym raz na drugim, więc jest chyba ok. Po ostatnim rannym karmieniu kładę go zawsze na brzuszek i śpi na brzuszku gdzieś od 6 do 9 rano. Zauważyłam też, że na brzuszku łatwiej mu gazy odchodzą i łatwiej mu zrobić kupę, bo zawsze rano się budzi z mega wielką, a często wieczorem stęka i kwęka, jakby chciał zrobić...
Na plecach nie da się mu już położyć głowy na ta stronę co my chcemy, bo za bardzo nią macha i tak położy sobie na tą, na której mu wygodniej.
Ostatnio zauważyłam jednak, że woli się patrzeć bardziej na prawą stronę i babcia zauważyła, że wózku zawsze ma głowę na prawą stronę. Powiesiliśmy karuzelę po lewej stronie, żeby chociaż na karulezę patrzył się w lewo.

Teraz śpi na boczkach (machnęłam ręką na ortopedę;-)) - raz na jednym raz na drugim, więc jest chyba ok. Po ostatnim rannym karmieniu kładę go zawsze na brzuszek i śpi na brzuszku gdzieś od 6 do 9 rano. Zauważyłam też, że na brzuszku łatwiej mu gazy odchodzą i łatwiej mu zrobić kupę, bo zawsze rano się budzi z mega wielką, a często wieczorem stęka i kwęka, jakby chciał zrobić...
Na plecach nie da się mu już położyć głowy na ta stronę co my chcemy, bo za bardzo nią macha i tak położy sobie na tą, na której mu wygodniej.

reklama
madzik_
jesli chodzi o układanie to u nas też jest to raz na jeden a raz na drugi boczek-staram sie pamietac aby zmieniac boczki. U nas Oliwier czesto ulewal nosem, lekko sie krztusił:-( Zauważyłam jednak że w nocy sam się przekręca na wznak bo mu chyba nie wygodnie??
Układam go od dziś na brzuszku jak kazał ortopeda i ćwicze z nim te stawy (dysplazji nie ma, ale odwodzi za mało jedna nózkę).
A nas dziś znowu obsypalo jakimiś mini krosteczkami i to po kąpieli (samą wodą myłam)-:-(nie wiem czy woda nie była za ciepła (tak wyczytałam ze moga sie tez potówki pojawiac) jak go kąpałam w umywalce. Teraz juz ich dużo znikło w przeciagu kilkudziesieciu minut. Mamy taką umywalke że się nadaje na wanienke:-) Oczywiście kapałam go bo zrobił kupę i się ufajdal-nam jeszcze poza pieluche nigdy nie wyszla kupka mimo wielkich kup. Zazwyczaj całego siusiaka ma w kupce
Własnie słysze że się budzi mój kluseczek
czas wracac do pieluch

Układam go od dziś na brzuszku jak kazał ortopeda i ćwicze z nim te stawy (dysplazji nie ma, ale odwodzi za mało jedna nózkę).
A nas dziś znowu obsypalo jakimiś mini krosteczkami i to po kąpieli (samą wodą myłam)-:-(nie wiem czy woda nie była za ciepła (tak wyczytałam ze moga sie tez potówki pojawiac) jak go kąpałam w umywalce. Teraz juz ich dużo znikło w przeciagu kilkudziesieciu minut. Mamy taką umywalke że się nadaje na wanienke:-) Oczywiście kapałam go bo zrobił kupę i się ufajdal-nam jeszcze poza pieluche nigdy nie wyszla kupka mimo wielkich kup. Zazwyczaj całego siusiaka ma w kupce

Własnie słysze że się budzi mój kluseczek