reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

U nas z jedzonkiem dziś skromnie:baffled: Od wczoraj od 19 do dziś 19:00 tylko 500ml i to wszystko rozłożone na 12 karmień!!!! Masakra jakaś, już nie wiem co robić! Myślałam, że Bebilon jej podpasuje, a tu d...a, chyba że to nie wina smaku a poprostu coś innego jej przeszkadza! Jutro mamy to badanie kamerką w gardełku, to zapytam jeszcze tego laryngologa czy to może mieć jakiś związek z tą wiotkością krtani. Smutno mi dziś wogóle jakoś... nie wiem czemu:-( Martwię się o Małą.

reklama
a ja sie musze pochwalic: Tadek w 2tyg. przybral 600 g(wczesniej w 2 tyg. przybral 200g):-). I wazy teraz 4700g. Pediatra powiedziala, ze jak je 7 x 100 ml mojego pokarmu to bardzo dobrze.

I ja się zmobilizowałam do zapisywania godzin i dawek jedzenia, bo mi się wydawało, że Adka jakoś mało je ostatnio. Do tej pory zjadła 660 ml (8 karmień), a jeszcze pewnie do 3.00 bedzie jadła raz lub dwa. Zauważyłam, że ona je mniej ale za to częściej. Nie piła dziś herbatki, ale jeśli pije to około 60 ml raz dziennie.

nik-a u nas też problem z jedzeniem mój Alan też je stanowczo za mało wyjdzie tak niecałe 700ml i też się martwię że on za mało je :-(
a na jeden posiłek zjada koło 70ml czasami 90ml ale rzadko raczej je na raty:-( dziś mnie zaskoczył bo zrobiłam mu mleko na przegotowanym KMINKU bo problem z kupą od wczoraj to zjadł 110ml aż się zdziwiłam myślałam że będzie płacz i będzie pluł bo zawsze jak podawałam sam kminek to był płacz i wypluwał a dziś z Bebikiem1 chyba mu smakowało skoro tyle zjadł :szok::tak: a potem zrobił mega kupę i nie był głodny tylko spał 3,5h :sorry2:

u nas drugo dzień nie ma kupy ratujcie dziewczyny.
Jak się gotuje ten kminek ile na ile wody ?
Muszę to wypróbować jutro możę w końcu mu pomoże .
U nas katastrofa z jedzeniem wczoraj za cały dzień 560 ml a dziś już o wiele mniej :no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Strasznie się martwię :-(

u nas drugo dzień nie ma kupy ratujcie dziewczyny.
Jak się gotuje ten kminek ile na ile wody ?
Muszę to wypróbować jutro możę w końcu mu pomoże .
U nas katastrofa z jedzeniem wczoraj za cały dzień 560 ml a dziś już o wiele mniej :no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Strasznie się martwię :-(
u nas tez nie ma kupy 2dzien,ale narazie sie nie martwie w tamtym tygodniu tez tak bylo i zrobil 3dnia mega wielka kupe:-D.
U nas jeszcze gorzej z jedzeniem od wczoraj 21ostatnie karmienie do teraz 545:baffled:przed spaniem pewnie zje jeszcze moze 90ml moze nawet nie:no:

mamusia ja dziś robiłam KMINEK nalałam 250ml wody zagotowałam dodałam jedną łyżkę stołową płaską kminku i gotowałam jeszcze przez chwilke później przykryłam żeby się zaparzył porządnie dodaj 1 łyżkę cukru do smaku :tak: ja dziś na tym wywarze zrobiłam mleko żeby mały chciał wypić :tak: efekt był po 10min ( mega kupa ):-D

nik-a u nas też problem z jedzeniem mój Alan też je stanowczo za mało wyjdzie tak niecałe 700ml i też się martwię że on za mało je :-(
a na jeden posiłek zjada koło 70ml czasami 90ml ale rzadko raczej je na raty:-( dziś mnie zaskoczył bo zrobiłam mu mleko na przegotowanym KMINKU bo problem z kupą od wczoraj to zjadł 110ml aż się zdziwiłam myślałam że będzie płacz i będzie pluł bo zawsze jak podawałam sam kminek to był płacz i wypluwał a dziś z Bebikiem1 chyba mu smakowało skoro tyle zjadł :szok::tak: a potem zrobił mega kupę i nie był głodny tylko spał 3,5h :sorry2:
Avanti moja mala ostatnio tak dlugo w dzien to spala chyba po urodzeniu..:-D tak to tylko drzemki pol godzinne

A o jedzonko to sie nie martwie je wystarczajaco plus okolo 100ml picia:tak:

reklama
Avanti moja mala ostatnio tak dlugo w dzien to spala chyba po urodzeniu..:-D tak to tylko drzemki pol godzinne

A o jedzonko to sie nie martwie je wystarczajaco plus okolo 100ml picia:tak:

Moje Maleństwo tyle spał bo wyszłam z nim na dwór :-D w domu to pospał by z 20min i by był wyspany:baffled: on mi w domu też już nie spi tyle godzin no czasami są wyjatki jak ostatnio padał deszcz to on tylko spał i jadł :tak::-p

Do góry