reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wszystko o naszych dzieciach!!!!!!!!Waga,choroby,rozwój,opieka itp.

Dziewczyny ta butelka z chicco może nie jest aż tak rewelacyjna, bo trzeba uważać jak się smoczek zakłada, bo inaczej cieknie, ale myślę,że smoczek zółty -lateksowy dużo daje. Jak Dominik pił z butelki dr. brown z silikonowym smoczkiem to średnio było 680 ml, a jak pije z tej z chicco ze smoczkiem zółtym, to już dziś wypił 820, a chyba jeszcze jedno karmienie przed nim. Srednio pije co 3 godziny:)
Tak więc jemu pomogła zmiana smoczka. Mam nadzieje, ze jak się zdecydujecie na zmianę smoczka, to się nie zawiedziecie. Nie chciałabym was w błąd wprowadzać, piszę tylko z własnego doświadczenia, a jak wiadomo każde dziecko jest inne. Z drugiej strony, jak się człowiek martwi to próbuje wszystkiego z nadzieją, że pomoże:tak:

reklama
Romek - dziś skończył 8 tygodni, waży 5800 (czyli właśnie podwoił masę urodzeniową), mierzy 62 cm, karmię tylko piersią.

Tak rzadko piszę, bo strasznie zabiegana jestem przy trójce dzieci, poza tym Romuś ma kolki i na to też mnóstwo czasu schodzi. Cały czas Was czytam i mam nadzieję, że wkrótce znajdę czas i na pisanie.

Vinniki - to Romek szaleje z wagą - super!:tak:

Moja Nataleńka dziś dostała od nas matę edukacyjną i byłam w szoku, że potrafiła poleżakować i "pobawić" się na niej ponad pół godz. Najfajniejsze na razie okazało się zawieszone u góry lusterko-kwiatek - gdy tylko zobaczyła swoje odbicie zaczęła się uśmiechać i wdzięczyć! (fotki na zamkniętym).

No i chyba udało nam odzwyczaić ją od zasypiania na rączkach. Już czwarty dzień z rzędu zasypia zupełnie sama w pokoju przy dźwiękach karuzelki. Jestem z niej bardzo dumna! (tfu tfu odpukać:-D:-D).

jak juz pisałam wczoraj przegrałam w walce z czopkiem... dzisiajprzyszła moja mama i bez mrugnięcia okiem zainstalowała czopa małej - a ta nawet nie kwęknęła...;-) kupa pojawiał się wreszcie - malutka co prawda ale może się jeszcze coś pojawi. esputicon chyba działa. Zu jakby trochę mniej się napreza i lepiej spi w dzień... nareszcie. pierdezenie chyba nie jest już takie bolesne- ale dzisiaj dopiero drugi dzien dostaje kropelki wiec zobaczymy co dalej. jak na razie wpeiprzam suszone sliwki... na przeczyszczenie. Błonnik i chleb ze śliwką... zobaczymy. przypuszczam, że jutro nie wyjdę z kibelka a Zu jak brzuszek boli tak będzie bolał... ech:tak:

Vinniki Romuś naprawde super waży gratulujemy podwojenia wagi .Miotlica super że udało się małą odzwyczaić oby tak dalej zasypiała , a mój mały coraz bardziej bawi się karuzelą zaczepia ją rączkami a mate musze wyprać ciekawe jak na ią zareaguje.

Modroklejka 2 lata temu miałam podobny problem,również jestem przy kosci neurolog zlała mnie totalnie przepisała serie zastrzyków które oczywiscie nie pomogły w końcu po moich ciągłych wizytach dała skierowanie na przeswietlenie okazało sie że mój kręgosłup szyjny jest w bardzo kiepskim stanie i te drętwienie i brak czucia to własnie od tego.Dostalam skierowanie na prądy i bardzo mi pomogło :tak:ale od paru dni czuję że znowu cos się dzieje znam przyczyne duże i cięzkie piersi one odpowiadaja za kręgi szyjne

Gratulacje dla Romusia:tak:
Amelka chyba tez juz podwoila wage bo ostatnio brakowalo jej bardzo malo ale okaze sie za kilka dni jak pojdziemy sie wazyc:-p
kilka dni temu zaczela tak wedrowac po lozeczku ze szok:-D a jeszcze niedawno tak jak ja polozylam tak sie budzila teraz juz pozycje przerozne przybiera :-D:-D

Miotlica, gratulacje dla Natalki! Super, że nauczyła się tak zasypiać. Ja wczoraj z Romusiem miałam pierwszy wieczór bez kolki, zasnął spokojnie, więc może jest szansa, że się też nauczy:tak:
Kasiulka, mój Romek też wariuje pod karuzelą, macha rączkami i nóżkami jak szalony. Niesamowite jak szybko dzieci nabierają nowych umiejętności!
Moje Maleństwo, jeszcze trochę i zacznie się obracać z pleców na brzuszek i na odwrót. Sprytne te nasze marcowe dzieciaczki!
Ewelcia, no to czekamy na wieści po ważeniu!

reklama
Vinniki u nas nie zabogato z waga:-:)no:

moj ma 3miesiace i tydzien i wazyl 5300 w tamta srode,a Twoj ma 8tyg i wazy 5800.
Zobaczymy dzisiaj juz jest troszke lepiej z jedzeniem

Do góry