kwasia
Fanka BB :)
Madziku ja pewnie będę kąpać codziennie albo co drugi dzień. Szczerze to jakoś mi się nie widzi kąpanie co 4-5 dzień, nie wiem może teraz tak się robi bo co chwila lekarze i inni zalecają coś innego, najpierw wychwalali oliwki, teraz mówią żeby nie stosować, tak samo było ze spirytusem do pępka czy ze smoczkiem więc już sama nie wiem jak ma być. Moja siostra kąpała średnio co drugi dzień i stwierdziła, że rzadziej by nie kąpała bo jednak dziecko po takiej kąpieli to i lepiej, śpi i je i ogólnie lepsze samopoczucie 
ale co kraj to obyczaj...
ale co kraj to obyczaj...

tak jak piszecie, to rytuał, po którym dzidzia pójdzie spać a poza tym wydaje mi się że lepiej będzie się czuła po odświeżającej kąpieli i czyściutka, pachnąca siup pod kołderkę
A wiecie skąd to małej się zrobiło? Wyszlo, że od urodzenia matka myła ją tylko i wyłącznie na sucho- mokrymi chusteczkami. Szok!
byliśmy teraz na świeta u rodziców, mój tata walczył jeszcze z remontem łazienki i nie był jeszcze zainstalowany brodzik z prysznica. Mój emek zarządził dzień dziecka dla Hanki i Zosi, a Hanka z wyrzutem do mojej mamy : "babciu przed pójściem spać trzeba się umyć, czy Ty to rozumiesz?" więc szybko podgrzewaliśmy wodę w garnku
przy przewijaniu stosowałam waciki i wodę a nie chusteczki...na szczęście maść hormonalna rozwiązała problem, ale przez tę przypadłość miała właśnie infekcję układu moczowego.
ja tam nie wyobrażam sobie nie umyć się wieczorem, więc dziecko chyba czuje jak ja ;-)
a swoją drogą to nie mamy raczej szans na ten roczny! Nie mamy nawet po swojej stronie Rzecznika do spraw równego traktowania. Pani rzecznik ma Nas krótko mówiąc w dooooopie! I argumenty polityczne na Nasze. Ja juz się z tym pogodziłam....