aga0411
szczęśliwa mama
ja też jeszcze nic nie czuję:-( a też już bym chciałafajnie że w ogóle czujesz ruchy dziecka, ja jeszcze nic nie czuję. 16 tydzień to bardzo wcześnie. Na razie czekam aż poczuję pierwszy raz że coś się tam dzieje![]()
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
ja też jeszcze nic nie czuję:-( a też już bym chciałafajnie że w ogóle czujesz ruchy dziecka, ja jeszcze nic nie czuję. 16 tydzień to bardzo wcześnie. Na razie czekam aż poczuję pierwszy raz że coś się tam dzieje![]()
;-)Hej dziewczyny a ja się martwię. Jestem w 23 tygodniu ciąży i nie wiem czy nie za mało się dzidzia rusza. To moja druga ciąża ale zapomniałam jak to było w pierwszej ciąży. Dzidzia jest aktywna tak ok 3-4 razy dziennie. Czy to nie za mało?? Poradźcie.
Teraz to już wygina śmiało ciało i jak leżę, to brzuch mi skacze, jakby w środku było stado żabek
Hej dziewczyny a ja się martwię. Jestem w 23 tygodniu ciąży i nie wiem czy nie za mało się dzidzia rusza. To moja druga ciąża ale zapomniałam jak to było w pierwszej ciąży. Dzidzia jest aktywna tak ok 3-4 razy dziennie. Czy to nie za mało?? Poradźcie.
Jestem mamą 3ki dużych dzieciaczków i po raz czwarty w ciąży i mogę Ci z doświadczenia podpowiedzieć,że moim zdaniem jest ok.
3-4 razy dziennie-wystarczy,zwłaszcza,że to sprawa indywidualna i jedno dzieciątko rusza się częściej ,a drugie rzadziej,niektóre np.tylko nocą-ważne,że w ogóle czujesz ruchy.Ja np.jendego dnia czuję je częściej,a nastepnego dużo rzadziej,albo tylko rano i późnym wieczorem i jestem po wizycie u lek.po usg -jest ok.:-)W razie dużych wątpliwości zapytaj lekarza
moja zaczęła się ruszać tak mocniej ciut koło 20tc. i nie były to regularne ruchy, to jest nie zawsze dużo, często, czasem dzień przerwy -dużo mówi ułożenie dziecka bo możesz nawet nie czuć że dzidzia się rusza. Dzieci mają różne dni tak jak dorośli i w 18tc ni ma chyba sie o co martwić. Zawsze możesz przecież iść do swojego lekarza tak? Tak! Więc po co się stresować?Czy dziecko musi ruszac sie codziennie,bo moje od paru dni prawie wcale sie nie rusza i zaczyna mnie to martwic:-(
Ja nigdy nie musiałam liczyć ruchów więc sama nie wiem jak bym to robiła. Zaczynam się martwić jeżeli przez dzień lub 2 nic nie czuję albo bardzo słabo. Chyba ci dużo nie pomogłam ale może znajdzie się ktoś kto ci lepiej poradzi.dziewczyny a jak liczycie rucy??
ja mam karte ruchow do wypisywania codziennie i niebardzo wiem jak liczyc....
kolo 20-ej klade sie na 2 godziny i licze tak mi kazala pielegniarka od mojego lekarza....
ale licze nawet tak zwane czkawki bo niby tak ma byc....a wy jak liczycie tez kazdy ruch w brzuszku?
'