reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wybór laktatora

Cześć dziewczyny,
Zastanawiam się nad laktatorem z firmy neno czy możecie jakiś polecić lepiej wybrać laktator muszlowy czy może lepiej butelkowy i z jakiej firmy? W załączniku załączę laktatory nad którymi się zastanawiam

Załączniki

• IMG_1899.jpeg
    IMG_1899.jpeg
    192,8 KB · Wyświetleń: 186
  • IMG_1898.jpeg
    IMG_1898.jpeg
    198,1 KB · Wyświetleń: 60
  • IMG_1897.png
    IMG_1897.png
    196,3 KB · Wyświetleń: 58
reklama
mobilność to jedno ale zastanawiam się czy jest między nimi różnica przy rozkręcaniu laktacji itp. Jestem w pierwszej ciąży i nie mam totalnie pojęcia który będzie bardziej praktyczny wygodniejszy i bezpieczniejszy. :) rozumiem że przy laktatorze butelkowym będę mniej mobilna?

mobilność to jedno ale zastanawiam się czy jest między nimi różnica przy rozkręcaniu laktacji itp. Jestem w pierwszej ciąży i nie mam totalnie pojęcia który będzie bardziej praktyczny wygodniejszy i bezpieczniejszy. :) rozumiem że przy laktatorze butelkowym będę mniej mobilna?
No przy butelkowym albo trzymasz butelki albo kupujesz stanik do butelek, taki z wycięciami. A muszle wsadzisz w każdy stanik do karmienia.
Bezpieczne są wszystkie. Do rozkręcenia też każdy dobry.
Tak naprawdę piersi róznie reagują i to jaki laktator Ci podpasuje jest bardzo indywidualną sprawą, więc na początku bierzesz w ciemno.

Ja zaczynałam z butelkowym neno, a potem przeszłam na muszle z momcozy.

Jeżeli chcesz karmić tylko butelką, to moim zdaniem najlepiej muszle. Jak chcesz tylko wsparcia w rozkręcaniu, ale zamierzasz karmic piersią to w sumie obojętne jaki weźmiesz, nawet pojedynczy będzie ok.

No przy butelkowym albo trzymasz butelki albo kupujesz stanik do butelek, taki z wycięciami. A muszle wsadzisz w każdy stanik do karmienia.
Bezpieczne są wszystkie. Do rozkręcenia też każdy dobry.
Tak naprawdę piersi róznie reagują i to jaki laktator Ci podpasuje jest bardzo indywidualną sprawą, więc na początku bierzesz w ciemno.

Ja zaczynałam z butelkowym neno, a potem przeszłam na muszle z momcozy.

Jeżeli chcesz karmić tylko butelką, to moim zdaniem najlepiej muszle. Jak chcesz tylko wsparcia w rozkręcaniu, ale zamierzasz karmic piersią to w sumie obojętne jaki weźmiesz, nawet pojedynczy będzie ok.
Planuje właśnie karmić tylko butelką :) a jaki model muszlowego z momcozy masz?

Cześć dziewczyny,
Zastanawiam się nad laktatorem z firmy neno czy możecie jakiś polecić lepiej wybrać laktator muszlowy czy może lepiej butelkowy i z jakiej firmy? W załączniku załączę laktatory nad którymi się zastanawiam
Jeśli chcesz być KPI to polecam mieć dwa typy. Ja w domu korzystałam z modeli podwójnej, a na wyjścia z domu, jakiś wykłady itp miałam pojedynczy muszlowy. Muszlowy ściągał mi gorzej niż medela, więc w moim przypadku nie sprawdziłby się do rozkręcenia laktacji, ale żeby uzyskać trochę wolności był idealny.

Ja używałam tego twin i nie byłam z niego zadowolona. Lejki ma twarde i bardzo mi raniły brodawki na około. Do tego te zaworki bardzo krótko mi trzymały (przez pierwszy tydzień zużyłam 4, po czym mąż kupił inny laktator. Zaworek potrafił się zużyć w jeden dzień, przy burzy hormonalnej, rozkręcaniu laktacji, problemy z laktatorem naprawdę nie pomagają. Może ja robiłam coś źle, ale przy nowym laktatorze dokładnie tak samo się obchodziłam z zaworkiem i w ogóle go nie musiałam wymieniać)

reklama
Cześć dziewczyny,
Muszlowy neno nie ma dobrych opinii. Generalnie ta firma nie słynie z laktatorów delikatnych dla sutków ale można się przyzwyczaić (byłam KPI przez rok z neno duo). Teraz mam laktator Momcozy s12 pro i jeny jakie to jest wspaniałe urządzenie:) komfort użytkowania jest o wiele lepszy niż butelkowego.
Ja używałam tego twin i nie byłam z niego zadowolona. Lejki ma twarde i bardzo mi raniły brodawki na około. Do tego te zaworki bardzo krótko mi trzymały (przez pierwszy tydzień zużyłam 4, po czym mąż kupił inny laktator. Zaworek potrafił się zużyć w jeden dzień, przy burzy hormonalnej, rozkręcaniu laktacji, problemy z laktatorem naprawdę nie pomagają. Może ja robiłam coś źle, ale przy nowym laktatorze dokładnie tak samo się obchodziłam z zaworkiem i w ogóle go nie musiałam wymieniać)
Warto wymienić zaworki na takie żółte z modeli. One sa niezniszczalne, a świetnie pasują do laktatorów neno:)

reklama
Do góry