reklama

Wynik hcg

reklama
To jest temat @aneta24051988 i do jej sytuacji wszystko się odnosi 🤷‍♀️
Jak chcesz podyskutować na swoje tematy, to załóż sobie swój temat 🤷‍♀️

Witch czyj to problem, że nie umiesz czytać? Dyskusja się zaczęła po komentarzu, że co my mamy z progesteronem bo lekarz powiedział dziewczynie w ciąży z plamieniami o krwawieniami, że badanie progesteronu jestt przereklamowane. A że Ty jako jedyna dyskutujesz sobie na inny temat to co my możemy

Ja to w ogóle jak słyszę, że lekarz mówi, żeby nie robić jakiegoś badania, bo bez sensu, to uciekam. Wszystko jedno jaka to okazja i jaki specjalista. Odwrotna sytuacja, czyli "dam pani skierowanie jeszcze na x, tak dla pewności" spotyka się u mnie z uśmiechem. Znaczy, że lekarz podchodzi do sprawy poważnie i jak będzie coś się działo albo już dzieje, to będzie wiedział co robić.

Bez sensu... 🙄 Bez sensu to niektórzy się tu odzywają.

Wg ostatnich badań dodatkowo przyjmowany progesteron nie sprawi, że ciąża rozwinie się prawidłowo, a może jedynie ją sztucznie podtrzymywać i hamować poronienie. Często organizm wie, że zarodek jest wadliwy, więc go usuwa.
W badaniach wyszło 72% do 76% utrzymanych ciąż (placebo do progesteronu). Wynik był jedynie lepszy w przypadku ciąż po poronieniach - ale wyniku nie pamiętam.

Na pewno przyjmowanie progesteronu ma działanie na psychikę - kobieta wierzy wówczas, że z ciążą będzie dobrze. Taka potęga podświadomości ;-)
co Ty za głupoty wypisujesz i ludzi w błąd wprowadzasz ? Ja jestem na luteinie i na duphastonie, po poronieniu zapobiegawczo. Wczoraj byłam na USG 11 tydzień i z dzieckiem wszystko w porządku, będę brała póki łożysko się nie wytworzy ... O mój Boże, trzymajcie mnie bo za głupotę powinni karać. Placebo ? Dramat, nie wiem gdzie się kobieto edukujesz ale wróć ...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry