reklama

Wynik hcg

reklama
Rozumiem że Pani po studiach z habilitacją i wieloletnim doświadczeniem w pracy.
To przepraszam że się ośmieliłam w ogóle wypowiedzieć 🙊
Czasami ci ludzie po studiach nie są na bieżąco z aktualnymi zaleceniami. Been there, że tak powiem. Gdyby lekarze stosowali się do zaleceń, albo gdybym wybrała inny szpital, miałabym w domu żywe dziecko.
Czasami my tu paradoksalnie mamy większą wiedzę. To jest szokujące i nie powinno tak być, ale tak jest. Ja mam poczucie, że tak naprawdę do tego 13tc teraz prowadziłam sobie ciążę sama. Bo pomimo posiadania lekarza, ktory niby miał być taki super doświadczony, to ja mówiłam mu jakie badania muszę zrobić i na co ma mi wypisać receptę.
Dopiero potem trafiłam na kogoś, kto faktycznie potrafi i przy kim czuję, że wie co robi i że mu zależy na tym, aby to doprowadzić do pomyślnego końca.

Rozumiem że Pani po studiach z habilitacją i wieloletnim doświadczeniem w pracy.
To przepraszam że się ośmieliłam w ogóle wypowiedzieć 🙊

Jako matka dziecka ciężko chorego powiem Ci tylko, że czasem ci lekarze z habilitacjami i wieloletnim doświadczeniem w pracy "zapominają" informować o niektórych rzeczach, które powinny być PODSTAWĄ.
Wyobraź sobie, że po 7 latach wiem więcej o chorobie mojego dziecka, niż neurolog, który nas prowadzi i który od ponad 30 lat leczy dzieci.
Mało z tego, więcej się dowiedziałam z grup w internecie i od innych rodziców, niż od lekarzy w najlepszym szpitalu w Polsce, więc nie drwij, że ktoś na forum może być mądrzejszy od lekarza, bo może ;)

Jako matka dziecka ciężko chorego powiem Ci tylko, że czasem ci lekarze z habilitacjami i wieloletnim doświadczeniem w pracy "zapominają" informować o niektórych rzeczach, które powinny być PODSTAWĄ.
Wyobraź sobie, że po 7 latach wiem więcej o chorobie mojego dziecka, niż neurolog, który nas prowadzi i który od ponad 30 lat leczy dzieci.
Mało z tego, więcej się dowiedziałam z grup w internecie i od innych rodziców, niż od lekarzy w najlepszym szpitalu w Polsce, więc nie drwij, że ktoś na forum może być mądrzejszy od lekarza, bo może ;)
teraz tak gadacie ale jak przychodzi co do czego to i tak do lekarza lecicie, mimo że teraz ich krytykujecie.

teraz tak gadacie ale jak przychodzi co do czego to i tak do lekarza lecicie, mimo że teraz ich krytykujecie.
a ktoś napisał, że nie korzysta z lekarza? Rozmowa jest na temat, że nie wszystkim należy ufać. Wystarczy wejść na wątek sierpniowych mam 2023. Dziewczyna z zarodkiem w macicy plami od jakiegoś czasu a lekarz jej powiedział, że to zapewne plamienie implantacyjne 🤦🏻‍♀️ no trochę coś nie tak bo tu podstawy biologii się kłaniają 🤷🏻‍♀️

Ja nie twierdzę, że wszyscy sa genialni.
Ale jeśli trzech różnych lekarzy mi mówi, że badanie progesteronu jest przereklamowane i kobiety mają obsesję na jego punkcie ... to ja się zastanawiam kto ma rację- tych 3 lekarzy czy osoby z poza grona lekarskiego.
Bo gdyby dwóch mi mówiło, że koniecznie trzeba go sprawdzić, a jeden machnął ręką ... Ale tu trzech różnych miało to samo zdanie na ten temat.
A widzę , że nie tylko ja miałam z takimi styczność bo inna dziewczyna też tu pisała , że na progesteron patrzono z przymrużeniem oka.

Ja np mialam taka wiedzę że betę można zrobić i jest sens jeśli nie widać zarodka i jest podejrzenie ciąży pozamacicznej albo jeśli jest krwawienie. Jeśli się nic nie dzieje to mówili że nie trzeba. Dopiero tutaj przeczytałam o tym że się powinno tak samo jak z tym progesteronem. No ale to tak jest każda ma swoje zdanie i taka licytacja na argumenty myślę że nie ma sensu. Tak naprawdę każdy przypadek jest inny i forum może coś zasugerować ale to lekarz musi to sprawdzić co się dzieje

reklama
@Asiaxz Bo prawda jest taka, że badanie bety i proga w 4tc nie ma większej wartości diagnostycznej niż zrobienie testu sikanego. Jak ktoś chce sobie badać - to niech bada. Jego sprawa.

I ja też stoję na stanowisku, że o faktycznej potrzebie wykonania tych badań, powinien zdecydować lekarz, a nie nieznajoma użytkowniczka forum, która twierdzi, że jest mądrzejsza. Jeśli cokolwiek się dzieje, to powinno się pójść do lekarza, a nie do laboratorium.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry