• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wynik testu

Dodi.

Początkująca w BB
Hej dziewczyny
Jestem w ciąży 9,5 tygodnia była u lekarza na pierwszym USG w 5,5 tygodniu ciąży i był widoczny pęcherzyk i biło serduszko i było wszystko okej. USG mam dopiero okolo12 tygodnia i się niepokoje czy wszystko jest okej i zrobiłam tak dla sprawdzenia rano test i wyszedł mi słaby.. czy to normalne w 9 tygodniu że test jest mało intensywny czy mam powody do niepokoju? Proszę Was o pomoc
Pozdrawiam

Załączniki

• 15719866090628496554775262170606.jpg
    15719866090628496554775262170606.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 281
reklama
@Dodi. To nie jest normalne, że test wychodzi negatywny. Albo jest uszkodzony, albo źle wykonany, albo nie jest dobrze (ale jeśli nie miałaś krwawienia/plamień, to obstawiam te dwie pierwsze opcje).
Test nie wychodzi całkowicie negatywny ale słabo wyraźny i żadnych krwawień nie miałam a test wykonałam z 4 moczu bo 3 razy wstawałam w nocy i raz nad ranek siku a za jakieś pół godzinki z resztki moczu zrobiłam test, może to też miało znaczenie ?

To z którego moczu wykonałaś - niewiele ma tu do rzeczy. Na tym etapie beta jest tak wysoka, że niemożliwe jest by test jej nie wykrył (lub wykrył minimalną jej ilość). Pewnie teraz będziesz się stresować - idź kup i zrób kolejny test. Najlepiej innej firmy. Jak nadal będzie tak to wyglądać, to bym zapisała się szybciej do ginekologa.

A wogóle skąd pomysł zrobienia testu na tym etapie? Masz jakieś bóle brzucha?

To z którego moczu wykonałaś - niewiele ma tu do rzeczy. Na tym etapie beta jest tak wysoka, że niemożliwe jest by test jej nie wykrył (lub wykrył minimalną jej ilość). Pewnie teraz będziesz się stresować - idź kup i zrób kolejny test. Najlepiej innej firmy. Jak nadal będzie tak to wyglądać, to bym zapisała się szybciej do ginekologa.

A wogóle skąd pomysł zrobienia testu na tym etapie? Masz jakieś bóle brzucha?
Nic mnie nie boli ale jakoś bardzo się stresuje czy wszystko jest w porządku
W takim razie pójdę i kupię nowy test
Dzięki za radę

reklama
reklama
Zgadzam sie z kolezanka powyzej...ja mialam taki test przy ciąży biochemocznej..gdy beta zaczela spadac..jednak Ty już w 9tyh jesteś...to kreska powinna byc mega ciemna
Ja bym nie zwlekala z wizyta u lekarza
Bo tak właśnie się zastanawiam czy nawet jakby była ciemniejsza kreska to czy powiedziałabym cokolwiek? Na takim etapie moim zdaniem tylko usg, nawet beta jest bez sensu

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry