reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wyniki badań mamuś

hej madzka, ja u swojego gina byłam wczoraj jestem w 37 tc ale żadnej informacji "do porodu" nie mam wpisanej do karty!! co wiecej nie mam pojęcia co w twoim przypadku może to oznaczać... kurcze bo gdyby chciał Cie skierowac do szpitala, to pchyba by Ci normalnie o tym powiedział...

reklama
ja normalnie jestem w 36 tc bo dokładnie jestem tydzień po tobie ewa on tak liczy że dla niego jest 35 tc trudno kalkulator by mu się przydał :) od 7sierpnia idzie na urlop i chyba dlatego już to wpisał ale i tak kazał mi jeszcze przyjść to chyba wrazie czego gdyby.

madzka ponieważ nie masz suwaczka to trudniej się patrzy, ale lekarze ginekolodzy zazwyczaj liczą troszkę inaczej niż my. oni liczą tylko skończone tygodnie. nawet jeśli jesteś w 35 tc 4 d to oni nie powiedzą, że jesteś w 36 tc tylko, że w 35 tc. tak liczy mój gin, tak za każdym razem liczyli lekarze w szpitalu jak byłam na badaniach. zawsze ukończony tydzień a nie ten, który się rozpoczął. mam nadzieję, że wytłumaczyłam dośc jasno a nie zagmatwałam, bo kiepsko coś u mnie z jasnością umysłu ;)

no tak leyna ale w takim razie 40 tc przypada mi na 26 sierpnia a nie na 19 jażeli dobrze licze .

madzka aby zrobić suwaczek wejdz sobie na strone http://lilypie.com/ tam w opcję Creaty Baby days w rubryczkę po lewej stronie wpisz termin porodu, następnie wybierz sobie kolor suwaczka i dzidziusia jakiego chcesz miec na tym suwaczku. Możesz jeszcze napisać cos od siebie co będzie widoczne nad suwaczkiem - w rubryczkę Text above the ticker . Na sam koniec kliknij opcję create ticker- powinny Ci sie pojawić trzy tabelki. skopiuj sobie wszystko co mieści się w tabelce drugiej zatytuowanej "PseudoHTML, UBBCode™ or BBCode " a następnie wklej w miejscu gdzie w Twoim koncie( w danych publicznych) jest miejsce na podpis.. nio i powinno się zrobić. :) :) Mam nadzieję,że napisałam to zrozumiale :)
pozdrawiam

madzka pisze:
no tak leyna ale w takim razie 40 tc przypada mi na 26 sierpnia a nie na 19 jażeli dobrze licze

a pamiętasz datę ostatniej @? bo lekarze liczą 40 tygodni od daty ostatniej miesiączki. a może i Twojemu lekarzowi z tych upałów coś się pokiełbasiło...

to ja tez sie zastanawiam, bo przy koncu mam najgorsze wyniki moczu jakie mialam.
leukocyty: + 25
pH sie podnioslo
krwinki biale: zawsze mialam 0 - 1, a teraz 6 -8 w polu widzenia
krwinki czerwone: swierze-pojedyncze w preparacie, wylugowane-pojedyncze w preparacie (tak wczesniej nie mialam)
sluz: nieobecny (dobrze czy zle?)

napiszcie, bo ja sie na tym nie znam

reklama
data ostatniej miesiączi to 12 listopad . On jest troche nie halo w wyliczeniach bo ten prywatny mnie już oświecił kawałek czasu temu.
ewa spróbuje póżniej zrobić ten sówaczek bo zaraz zbieram się do pracy.
asmodis Ja niestety nie znam się na wynikach i nie pomoge ci .

Do góry