reklama

Wyniki badań - normy, wątpliwości :)

reklama
Byłam na kontroli i pytałam sie o zlazo na razie powedziała mi doktørka ze nie ma potrzeby brac ale zaleciła picie do posiłku albo tuz po sok pomaraniczowy bo witamina C w nim zawarta pomaga utrzymac zelazo na prawidłowym poziomie:sorry2: nie wiem ile w tym prawdy ale zobaczymy.

I niestety cisnienie mi rosnie ostatni miałam 120/65 a tearz wyszło 140/80 na razie mam sie nie martwic ale jak bedzie rosło dalej dostane skierowanie na jakies dodatkowe badania.

Wiem ze to cisnienie nie jest tragedia ale troche dziwnie wyszło bo poprzednio byłam z corka to sie najpierw za nia nabiegałam a cisnienie normalna a teraz przyjechałam samam siedziałam 20 min. w poczekalni i cisnienie skoczyło.Za 3 tyg. mam nastepna wizyte wiec zobaczymy nie ma co panikowac.Dzieki za link poczytam.

Byłam na kontroli i pytałam sie o zlazo na razie powedziała mi doktørka ze nie ma potrzeby brac ale zaleciła picie do posiłku albo tuz po sok pomaraniczowy bo witamina C w nim zawarta pomaga utrzymac zelazo na prawidłowym poziomie:sorry2: nie wiem ile w tym prawdy ale zobaczymy.

I niestety cisnienie mi rosnie ostatni miałam 120/65 a tearz wyszło 140/80 na razie mam sie nie martwic ale jak bedzie rosło dalej dostane skierowanie na jakies dodatkowe badania.

Moj ginek mowil podobnie o wit C. Ja pije zelazo razem z wit c bo podobno dzieki niej zelazo sie lepiej wchlania.
No i oczywscie herbatka RIOOBOS :D Obecnie pije pomaranczowo cynamonowa - niezla :P

Bo co innego jak takie jest normalne, a co innego jak nagle wzrasta.
Ja normalnie miałam 110/70, a teraz rośnie :-( Jak będzie 140/90 to dostanę leki i do końca ciąży na nich będę...

reklama
140/90 to jest górna granica normy,takie ciśnienie zbija się lekko tylko wtedy jeśli taka sytuacja utrzymuje się przez dłuższy czas a i to nie zawsze,zależy od podejścia lekarza i wskazań dodatkowych

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry