• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

wyniki badań

Cześć,
Dziś odebrałem wyniki badań, Czy mógłby ktoś spojrzeć fachowym okiem czy wszystko jest ok?

okres karencji 4 dni
objętość 1,8 ml
czas upłynnienia 10 min
pH 7,5
barwa prawidłowa
lepkość zwiększona (++)
całkowita liczba plemników 58,1 mln
koncentracja plemników 32,28 mln
ruch postępowy 45,5%
ruch niepostępowy 21,34%
żywotność 67,6%
prawidłowa morfologia 7,78%
plemniki nieruchliwe 33,13%

główki prawidłowe 54,55%
kształt prawidlowy 67,78%
prawidłowa wstawka 72,22%
prawidłowa witka 97,78%
prawidłowy akrosom 30%

wady wielokrotne
główka+wstawka 25,56%
główka+witka 1,11%
witka+wstawka 1,11%
główka+witka+wstawka 0

klasyfikacje podstawowe
prawidłowy 7,78%
wady główki 87,78%
wady witki 2,22%
wady wstawki 27,78%
krople cytoplazmatyczne 4,44%

staramy się z żoną od 7 miesięcy. Do jakiego lekarza mamy się zgłosić w pierwszej kolejności? (lekarz niepłodności czy androloga)

w uwagach mam napisane; Podwyższona lepkość ejakulatu.

Załączniki

• 20180810_135416.jpg
    20180810_135416.jpg
    2,1 MB · Wyświetleń: 302
  • 20180810_135434.jpg
    20180810_135434.jpg
    2 MB · Wyświetleń: 310
Ostatnia edycja:
reklama
Twoje wyniki są dobre. 7 miesięcy to jeszcze nie tak długo. Zazwyczaj rozpoczyna się diagnostykę po roku bezowocnych starań. Niech żona zbada hormony-tsh, fsh, lh, prolaktyna, progesteron w II fazie cyklu. Czy korzystacie z metody kalendarzyka, czy żona robi testy owulacyjne, czy ma regularne miesiączki?

popieram poprzedniczkę - trzeba najpierw żony badania bo Pana wynik są optymistyczne i raczej dobrze rokują... ja bym się udała do ginekologa-endokrynologa zrobła badania i w pierwszej kolejności sprawdziła czy i kiedy jest owulacja (monitoring cyklu) i spróbowała się wtedy postarać naturalnie - życzę szybkiego sukcesu! Pozdrawiam Serdecznie

Zapisałem się do androloga w celu rozmowy odnośnie "podwyższonej lepkości "
Żona od około miesiąca, robi testy owulacyjne (jednorazowe testy domowe), narazie bez znaków owulacji. Tsh żony w normie, ale ma niedoczynność tarczycy. Zażywa eutoryx i jest już sytuacja ustabilizowana.

Zapisałem się do androloga w celu rozmowy odnośnie "podwyższonej lepkości "
Żona od około miesiąca, robi testy owulacyjne (jednorazowe testy domowe), narazie bez znaków owulacji. Tsh żony w normie, ale ma niedoczynność tarczycy. Zażywa eutoryx i jest już sytuacja ustabilizowana.
no jeśli cykl był bezowulacyjny to można indukować owulację lekami, jeśli nie ma u waz żadnych innych przeszkód to powinno pomóc

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry