reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla Maluszka- rady i porady

witajcie :-)

ja jestem tradycjonalistką w sprawie łóżeczka i będzie zwykłe drewniane przewijak na łóżku a jak będzie niewygodnie to będziemy się martwić... na wakację jeździmy zazwyczaj w to samo nasze ulubione miejsce i wiem, że gospodyni ma łóżeczko niemowlęce dla gości - jak wyjeżdżaliśmy zeszłego roku to powiedziliśmy o powiekszonym składzie za rok :-) właśnie muszę zrobić rezerwacje...

mnie natomiast nurtuje inna "wyprawkowa" sprawa... może podpowiecie: Frida, Aspirator czy grucha... co lepsze i jakie marki polecicie? czytam i szukam i oglądam i nic... :baffled:

reklama
Ja przy swoich dzieciach miałam gruszkę, ale wtedy nie było nic takiego jak frida :confused2: teraz nie mam nic, jak pojawi sie katar, to aptekę mam pod nosem, zakupię wtedy, to co będziecie polecały.

dzieci moich znajomych spały w kojcu, ale mnie to tez jakoś nie przekonuje, wolę drewniane łóżeczko, jest takie.....dzidziusiowe :-D U nas tez będzie drewniane łóżeczko, a przewijak bedzie na komodzie, którą musze zamówić, bo nie mieszczę się z ciuszkami :szok:

margot, to book plus completo z peg perego, tu jak chcesz masz stronę dystrybutora www.akord.poznan.pl gdzie mozna obejrzeć kolorystykę i modele,a atakże podane są sklepy, gdzie mozna zakupić te wózki. Ja zakupiłam w sklepie stacjonarnym, choc na necie jest trochę tańszy, ale mi zależało na wózku zastępczym w razie reklamacji, a znajac moje szczeście, to dokonam jako pierwsza w całej Polsce reklamacji tego wózka :-D

Ostatnia edycja:
ypra a próbowałaś przewijać na podłodze? u nas na dywanie był gruby, sztywny kocyk złożony na 4 i tam przewijałam Gosie jak już nie mieściła się na przewijaku. Dla mnie przewijanie na łóżku to też była masakra, ale na podłodze już dużo wygodniej.

Bishopka sliczny wózio:tak: ale ty chyba celowałaś w coś ok. 3,5tys - to za tą cenę musi być lux:-D
Ja mam po Gosi Jedo Bartatinę i mimo, że już mi sie nie podoba jakoś się przemęczę do lata, a potem lekka zwrotna spacerówka... w sumie mogłabym od razu z tej spacerówki korzystać, bo powinno być już ciepło, ale boję się wstrząsów, bo te nasze chodniki są takie nierówne...

anila ja miałam fride, a potem kupiłam gruszkę, bo Gosia strasznie się na ta fridę darła. Do kataru lepsza jest Frida (a moja Gosia pierwszy raz miała taki normalny katar tej zimy), a do wyciągania takich zwykłych kuzek lepiej sprawdziła nam się gruszka, ale nie taka z apteki tylko bodaj babyono z miękką końcówką. A w pierwszych miesiącach życia mała sama wyparskiwała wydzielinę z nosa - podczas leżenia na brzuszku.

Nef, mnie też się jedo podoba, ale dla mnie za ciężkie :-( Ten kosztował 2800ale i tak uważam, że to strasznie duzo, jednak w moim wyborze jest spacerówka podobna do tej w parasolce, tylko z pełną rączką, więc mam nadzieję, że nie będę zmuszona do zakupu nowej, a poza tym jest bardzo lekki. Z tym, że to wózek typowo miejsko-marketowy :-D ale co tam, jak to mój mąż twierdzi jestem bobohliczką, to będę latała z Pyzą po marketach w ramach spacerów :-D:-D

bishopka jak jeździłam tylko bartatiną to było ok, ale jak przesadziłam Gosię do lekkiego wózka (najpierw miałam Lirę 4) to stał się to podstawowy wózek... a miał być tylko na urlop i do marketu.
Teraz mam Britax B-Agile, waży 8 kg i mimo, że wizualnie jest dosyć duży, to w rzeczywistości w każdą sklepową alejkę wjadę, a w aucie zajmuje naprawdę niewiele miejsca.
A ile waży Twój wózek w wersji spacerowej?

Mnie dodatkowo boli fakt, że wózek z gondolą zajmuje sporo miejsca w bagażniku. Jak Gosia była malutka mieliśmy inne auto z większym bagażnikiem. A teraz nie dość, że dwoje dzieci i więcej rzeczy do spakowania, to wózek z gondolą zajmie dużo więcej miejsca, a bagażnik mniejszy:baffled: A mój M nie chce słyszeć o wymianie auta

reklama
Nef waży około 10 kg :szok: wydawało mi się, że lżej, ale to i tak niz Tako, który mielismy dla Szymonka, na szczęście udało się go sprzedać. A skałada się na mini rozmiary. Tez mieliśmy kiedyś większy bagażnik, bo auto kombi, teraz mamy sedana, niby duże auto, ale bagaznik mały, więc patrzyliśmy tez na to, a gondolę można w naszym zapinac pasami za pomocą przedłużek.

Do góry