reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WYPRAWKA DLA MALUSZKA

Sumko, ja Ci moge sprawdzić na jutro, bo mam cała paczke w domu, razem z ulotką. Jak chcesz, to moge Ci ja nawet przefaksować. Ale dzisiaj niestety nie pamiętam...

reklama
A czy te Tantum Rosa to polski specyfik?
Tu wlasciwie niczego nie polecano wiec moje zakupy aptekowe zawieraja tylko rzeczy dla malucha (skompletowane juz tydzien temu). Te przescieradelka dla nas, o ktorych pisze aniasorsha, wygladaja bardzo praktycznie i moze pomysle o czyms podobnym.

No a dzis zamowilam w koncu materac wiec powinnien przyjsc pod koniec tygodnia - co oznacza, ze w weekend bedziemy mogli skrecic lozeczko(ktore tez ma jeszcze dojsc) :)

Na pudełku napisane że włoski, więc chyba można go dostać wszędzie, a świetnie pomaga na poranione krocze ;D ;D ;D AniuS będę wdzięczna za przepis

Sumko - poniżej cytat z ulotki:

Jak stosować lek Tantum Rosa.

Zawartość jednej saszetki rozpuścić w 0,5-1 litrze przegotowanej wody.

W połogu: zewnętrznie do przemywania krocza od 1 do 2 razy na dobę.

Słyszałam też, że najlepiej przygotowywac sobie mniejsze porcje roztworu, żeby nie leżał i nie wietrzał. Ale generalnioe 0,5 l chyba długo nie poleży :)

DZIEWCZYNY NAM POŁOŻNA POLECIAŁA PO PORODZIE WYCIĄG Z KORY DĘBU NA RANE PO NACIĘCIU LUB ABY LEPIEJ SIE GOIŁO...NIE TRZEBA NIC ROZRABIAĆ I JEST TO ŚRODEK W 100 5 NATURALNY...A WIĘC JA NA PEWNO GO SOBIE KUPIĘ....

Po wczorajszym dniu mam już kolejne elementy wyprawki- pościel do lóżeczka i materiał na poszewki:)) jak będzie gotowa to wkleje zdjęcia, ale material jest przeslodziasty, różowe zwierzaczki na żółtym tle:)))) Niech tylko lekarz na piatkowej wizycie nie zmieni zdania co do płci:)))

Ja dzisiaj bede zamiawiac posciel, jak tylko mezus wroci z pracy:))))Yupiii jak tylko przyjdzie ubiore lozeczko i wysle fotki.
W ten weekend robimy przemeblowanie, chcemy pokombinowac jak ustawic lozeczko Mateuszka u nas w sypilani i jak urzadzic kacik do pielgnacji.

reklama
Dziewczyny wietrzycie materace na balkonie???
ja wlasnie moj wystawilam i wydaje mi sie ze zaczal smierdziec, moze slonce za bardzo grzeje i rozgrzewa kokos???
Jak myslicie, mozliwe to????
Chyba ze on tak od poczatku smierdzial a ja nie zwrocilam uwagi ale chyba nie....

????????? ???

Do góry