reklama
Płock-Asia
Mama czerwcowa'06 Entuzjast(k)a
Ja robię taką wyprawkę
4-5 bawełnianych śpioszków
4-5 bawełnianych kaftaników
2-4 body
4-5 bawełnianych koszulek
1-2 pajacyki
2 czapeczki bawełniane
2-3 pary skarpetek
1-2 sweterki
1 spodenki
Pieluchy i pościel
40-50 pieluch tetrowych
pieluchy jednorazowe
4pieluchy flanelowe
majteczki z ceratki
becik rożek
1 kocyk lżejszy 1 ciepły
komplet pośćieli, poszewki na pośćiel i kocyk przescieradło 2-3 duże ceratki do łóżeczka i ceratka do wózka.
Do kąpieli wanienka, 2-3 ręczniki mydło dla niemowląt myjka, oliwka, waciki i patyczki z wacikami szczotka do włosów nożyczki do poznakci, plastkiowy pojemnik na brudną bieliznę.
gruszka do nosa, jałowe gaziki 70%roztworu spirytusu
Karmienie
wkładki laktacyjne, odciągacz pokarmu, 2 butelki ze smoczkiem, herbatka HIPP dla kobiet karmiących
Akcesoria
Wózek, łóżeczko, fotelik samochodowy, torba z przegrodkami na spacer może jeszcze blat do przewijania. Lampkę nocną już posiadam.
Ten spis dostałam od Pani ginekolog i wydaje mi się w porządku.
4-5 bawełnianych śpioszków
4-5 bawełnianych kaftaników
2-4 body
4-5 bawełnianych koszulek
1-2 pajacyki
2 czapeczki bawełniane
2-3 pary skarpetek
1-2 sweterki
1 spodenki
Pieluchy i pościel
40-50 pieluch tetrowych
pieluchy jednorazowe
4pieluchy flanelowe
majteczki z ceratki
becik rożek
1 kocyk lżejszy 1 ciepły
komplet pośćieli, poszewki na pośćiel i kocyk przescieradło 2-3 duże ceratki do łóżeczka i ceratka do wózka.
Do kąpieli wanienka, 2-3 ręczniki mydło dla niemowląt myjka, oliwka, waciki i patyczki z wacikami szczotka do włosów nożyczki do poznakci, plastkiowy pojemnik na brudną bieliznę.
gruszka do nosa, jałowe gaziki 70%roztworu spirytusu
Karmienie
wkładki laktacyjne, odciągacz pokarmu, 2 butelki ze smoczkiem, herbatka HIPP dla kobiet karmiących
Akcesoria
Wózek, łóżeczko, fotelik samochodowy, torba z przegrodkami na spacer może jeszcze blat do przewijania. Lampkę nocną już posiadam.
Ten spis dostałam od Pani ginekolog i wydaje mi się w porządku.
ja jestem zwolenniczką firmy Avent..sprawdziłam z moją córcią...zamierzam kupić tej firmy( na allegro - nowe są tańsze niż w sklepie):
1.Laktator
2.Sterylizator parowy
3.podgrzewacz do mleczka
4.butelki 2*125 ml;2*260 ml
5.szczotkę do butelek
6.Smoczki
7.okrycie kąpielowe
8.patyczki
9.gaziki nasączone 70 % spirytusem
10.sudocrem na odparzenia( jest bardzo dobry)
11.kosmetyki firmy Sanosan ( w 100 %nie powodują alergii i podrażnień jak Jonhson i są bardzo wydajne)
12.Wanienkę
13.2x pościel bawełnianą(prześcieradło z gumką też bawełniane)100*135
14.Pampersy 2-5 kg(44 szt bo Maluch szybko z nich wyrasta)
15.wkładki laktacyjne
16.osłonki na brodawki( jak Maluch nie potrafi dobrze ssać to naprawdę może "poranić"sutki podczas karmienia)
18.poduszka do karmienia(twarda)
17.szczoteczka_grzebień
18.termometr kąpielowy
20.termoopakowanie do butelek
21.kocyk
22.rożek
23.myjka
24.zaledwie 10 pieluch tetrowych- używać będziemy pampersów
25.wyprawkę do szpitala( resztę ubranek już mam ..jest ich tyle że na pewno Maluszek nie zdąży ich wynosić)...
1.Laktator
2.Sterylizator parowy
3.podgrzewacz do mleczka
4.butelki 2*125 ml;2*260 ml
5.szczotkę do butelek
6.Smoczki
7.okrycie kąpielowe
8.patyczki
9.gaziki nasączone 70 % spirytusem
10.sudocrem na odparzenia( jest bardzo dobry)
11.kosmetyki firmy Sanosan ( w 100 %nie powodują alergii i podrażnień jak Jonhson i są bardzo wydajne)
12.Wanienkę
13.2x pościel bawełnianą(prześcieradło z gumką też bawełniane)100*135
14.Pampersy 2-5 kg(44 szt bo Maluch szybko z nich wyrasta)
15.wkładki laktacyjne
16.osłonki na brodawki( jak Maluch nie potrafi dobrze ssać to naprawdę może "poranić"sutki podczas karmienia)
18.poduszka do karmienia(twarda)
17.szczoteczka_grzebień
18.termometr kąpielowy
20.termoopakowanie do butelek
21.kocyk
22.rożek
23.myjka
24.zaledwie 10 pieluch tetrowych- używać będziemy pampersów
25.wyprawkę do szpitala( resztę ubranek już mam ..jest ich tyle że na pewno Maluszek nie zdąży ich wynosić)...
Ola, a możesz to zmienić na trochę ciemniejszy kolor, bo ja kurna ślepa jestem i prawie nic nie widzę
A tak w ogóle nie macie wrażenia że Wam się wzrok pogarsza? (wiem że to na inny wątek ale akurat tu mi się przypomniało że mnie ciągle oczy pieką i że z daleka gorzej widzę)
A tak w ogóle nie macie wrażenia że Wam się wzrok pogarsza? (wiem że to na inny wątek ale akurat tu mi się przypomniało że mnie ciągle oczy pieką i że z daleka gorzej widzę)
Agatatje
MAJOWA MAMA 06` Fan(ka)
ciuszki wszystkie juz mamy, nawet na przyszlosc hehe
ale jeszcze wszystkie kosmetyki, wanienka no i najdrozszy zakup.............WOZEK
nie moge sie doczekac, zeby juz go miec ;D
baska,a wiesz, ze tez z tym wzrokiem czasem zauwazam u siebie!
a na dodatek mam bardzo wrazliwe oczy i nie przepadaja za makijazem w przeciwienstwie do mnie
ale jeszcze wszystkie kosmetyki, wanienka no i najdrozszy zakup.............WOZEK
nie moge sie doczekac, zeby juz go miec ;D
baska,a wiesz, ze tez z tym wzrokiem czasem zauwazam u siebie!
a na dodatek mam bardzo wrazliwe oczy i nie przepadaja za makijazem w przeciwienstwie do mnie
aska outada
Mama czerwcowa' 06 Fan(ka)
Zdecydowanie wzrok trochę gorszy, a to podobno normalne w ciąży Ja za jakieś 2-3 tygodnie dopiero zaczynam zakupy. Teraz mam tylko kilka sztuk ciuszków.
Ja też mam już bradzo dużo ciuszków, ale sama nie kupiłam ... ani jednej sztuki. Wszystko mam od mamy, teściowej i koleżanek :-) Jak kupimy komodę i będę to wszystko segregować i układać, to zorientuje się czego nam jeszcze trzeba. Zdjęcia też zrobię ;-)
aska outada
Mama czerwcowa' 06 Fan(ka)
Żałuję że wszystkie kuzynki mają już duuuuuuuże dzieci no a brat jeszcze nie myśli o dziecku, miałabym skąd te ciuchy zbierać a tak rodzinka ma mnie póki co gdzieś ... Dobrze że chociaz mąż wywiązuje się z obowiązków, a nawet więcej, nie wiem co zrobiłabym bez niego..
Ale mój brat musi kupić titusiowi małemu fotelik samochodowy, tego mu nie odpuszczę
Ale mój brat musi kupić titusiowi małemu fotelik samochodowy, tego mu nie odpuszczę
Ja na razie nie mam za duzo: 2 body z dlugim rekawem i 1 z dlugim, skarpetki...i recznik))
W koncu znalazlam body z krotki rekawe rozpinane zarowno w kroku i z boku - PEPE Drewexu
Dzisiaj bylam w swiecie dziecka i tam jest mnostwo slicznych ciuszkow dla naszych bobaskow i nawet nie takie drogie)
Jak kupujemy body to trzeba tez koszulki i kaftaniki???
Olu ja tez zamierzam z Aventu kupic laktator, na ktory sie zdecydowalas???
W koncu znalazlam body z krotki rekawe rozpinane zarowno w kroku i z boku - PEPE Drewexu
Dzisiaj bylam w swiecie dziecka i tam jest mnostwo slicznych ciuszkow dla naszych bobaskow i nawet nie takie drogie)
Jak kupujemy body to trzeba tez koszulki i kaftaniki???
Olu ja tez zamierzam z Aventu kupic laktator, na ktory sie zdecydowalas???
reklama