reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla noworodka od A do Z ;)

Ja zakupy ciuszkowe mam już prawie załatwione :-) sporo dostałam więc udało mi się szybko :-) kocyki pościel ręczniki też mam. W przyszłym tyg zamawiamy łożeczko, wózek kupujemy od znajomych tak więc mam sporo :-) muszę teraz pomyśleć nad zakupami aptekowymi i rzeczami dla siebie do szpitala... Ma którąś moze jakąś listę takich niezbędnych rzeczy?
A no i ja już piore ciuszki żeby później nie stać przy desce w 9miesiącu :p

A torbę postanowiłam spakować w 32tyg czyli to już nie tak odległy termin w moim przypadku :-) jak ten czas leci..

reklama
miisia, przede mną jeszcze całe wielkie pranie pakownie sie i tak dalej, ale kto wie kiedy przyjdzie ten czas wyjazdu. A spakowana wcześniej, to chociaż spokojniejsza. Ja mam naszykowaną małą torebkę do szpitala póki co, ale zrobiłam to juz około miesiąca temu w obawie o dłuzszą wizyte w szpitalu. Nie przydało się.
Ja popieram Cię akurat w tym pakowaniu i sama powoli przymierzam sie juz na poważnie aby popakować co trzeba, a nie potem niech mąż szuka po całym domu albo sklepach potrzebnych rzeczy.

Oliwki nie zamierzam kupowac.Poplamiła ubranka i strasznie sie na nia wkurzyłam. Mam zamiar kupic odplamiacz Dzidziuś albo inny dla dzieci i spróbowac doprac co nieco. Czy, ktos uzywał takiego odplamiacza?
Mimo iz to moje drugie dziecko, czuje się duzo bardziej zamulona niz przy pierwszym. Kompletnie nie wiem co potzrebne. Mętlik w głowie totalny.

Prałyście juz ubranka? Wyciagłam z szafy i chyba upiorę. Hmm... no jeszcze 2,5 miesiaca u mnie.

anncka, widzę że mamy zblizony termin, no ja myślę że 32 tydzień to rozsądny termin na spakowanie się. I widzę że i Ty sie za pranie wzięłaś. Czyli odpalam pralkę. Miało byc ręcznie, jednak pralka będzie. Plecy mi pękały wczoraj po praniu częsci wózka ręcznie....:no:

Ostatnia edycja:
Anncka na stronie szpitala powinno być napisane co trzeba zabrać. Ja ze szkoły rodzenia dostałam rozpiske jako co powinna zawierać wyprawka :)

Misia a Ty zdecydowałas się już na szpital? Podeslesz mi ta listę? Bo ja się do szkoły rodzenia nie załapałam z powodu braku miejsc i w sumie już dalej nie szukam :-) dam radę bez

Dodam tutaj, może któraś uzna ze lista jest dobra i też skorzysta :)

Załączniki

• 1410943818511.jpg
    1410943818511.jpg
    15,9 KB · Wyświetleń: 55
  • 1410943839552.jpg
    1410943839552.jpg
    14,4 KB · Wyświetleń: 44
Konwalijka do zabrudzonych ciuszków użyj normalnego odplamiacza i proszku a potem wypierz drugi raz w niemowlęcym, ja tak robiłam jak dzieci się zaplamily bo jednak te dziecięce proszki są delikatniejsze i nie wszystko spierają.
Ja z pakowaniem to będę miała cyrk, musze spakować torbę do szpitala, chłopców do teściowej ze sporym zapasem jakbym miała dłużej poleżeć w szpitalu wiadomo różnie może być, no i jeszcze jedna torbę z rzeczami na odbiór ze szpitala, no ale tym się zajmę później, no i będę wiedziała wcześniej bo ja na cc planowane.

reklama
moja lista rzeczy do szpitala:

dla MAMY:
- duży Tshirt do porodu
- 2 koszule na zmianę
- majtki poporodowe - ja zabieram te z siateczki
- podkłady poporodowe- ja mam zamiar wziąść 2 opakowania Campolu
- szare mydło Biały Jeleń
- żel pod prysznic
- kapcie
-szlafrok
- stanik do karmienia