reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka dla noworodka od A do Z ;)

reklama
Dziewczyny co sądzicie o koszu mojżesza? Zastanawiam się w czym trzymać malutka? Mamy dom piętrowy i łóżeczko będzie stało w sypialni ale na dole będę spędzać większość dnia ,czy może darować sobie ten kosz i kupić lezaczek? A może gondola załatwi sprawe?

digi - a nie myślałaś o łóżeczku turystycznym jako drugim? Później będziesz miała nawet do wykorzystania jak gdzieś będziecie jeździć.

A ja mam juz ozdobiony kacik dla Oli :)

Sciana jest biala a slonik szary jakos tak zolto wyszlo

ImageUploadedByForum BabyBoom1412721192.892040.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1412721192.892040.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1412721192.892040.jpg
    16,1 KB · Wyświetleń: 77
Czarna- wygląda to meeega!

Digi- ja również mam dom z poddaszem użytkowym i dzidziuś u góry będzie w nocy spał z nami w sypialni, a na dzień planuję mieć na parterze kołyskę, plus bujaczek- leżaczek.

digi - leżaczek jak dla mnie jest średnim rozwiązaniem na spanie dla malucha. To już lepiej ten kosz kupić lub kołyskę. Tylko one Ci posłużą parę miesięcy tylko.

czarna - fajny kącik dla malutkiej :) Też muszę o czymś takim pomyśleć.

Dziewczynki, proszę Was o radę . Im więcej czytam, tym mniej wiem i więcej wątpliwości mam. proszę polećcie mi dobry/ najlepszy:

1. materac do łóżeczka - na razie skłaniam się ku lateksowo-kokosowemu b( do momentu raczkowania dziecko śpi na twardszej stronie kokosowej, potem na lateksowej) . Znalazłam różne opinie, jedni zachwalaja, materazce mają pozytywne oceny IZMiD , inni mówią , że część kokosowa jest za twarda. Myślałam o termoelastycznym, jedni zachwalają, ale znalazłam też informację , że dla najmniejszych dzieci jest za miękki. I bądź ti człowieku mądry.

2. Kołderkę z podusią - czy najpopularniejszą silikonową (włókna silikonowe typu hollow) , czy bambusową ( tylko to jest wiskoza bambusowa, nie wiem czy taka dobra) , czy z włókien kukurudzianych ( INGEO) , czy może teclan?

3. Laktator - ręczny czy elektryczny i jakiej firmy?

4. Podgrzewacz do butelek

5. Sterylizator - czy naprawdę potrzeby?

6. Butelki antykolkowe sprawdzone. Koleżanki nie polecają mi Aventu, dzieci nie za bardzo tolerują smoczki Aventu. Polecają butelki i smoczki NUK. Ale w necie znalazłam różne , rozbieżne opinie na temat tych antykolkowych NUKa.

reklama
malgonia-
materac ja mam gryka kokos pianka i z pierwszym dzieckiem miałam i teraz tez.
kolderke mam silikonowa
laktatora nie kupuje bo nie wiem czy się przyda ewntualnie później
podgrzewacz sterylizator nie używałam i nie będę
butelki jak już pisałam używam szklanych z canpol:-p

Ostatnia edycja:
Do góry