reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka nie tylko dla dziecka

reklama
Pakuje właśnie torbe dla Filipa do szpitala. U Nas trzeba mieć wszystko oprócz płynu do mycia więc podpowiedzcie mi prosze czego mi jeszcze brakuje i czy sztukowo jest ok, zapowiada się pobyt na 4 doby chyba, że Mały będzie miał żółtaczke to wtedy dłuższy.
4 pajacyki
3 body dł rękaw, 4 body krótki rękaw
2 komplety śpiochy plus kaftanik
2 szt półśpiochów
pieluchy tetrowe/flanelowe
paczka pampersów 43szt
chusteczki nawilżające 56szt
2 czapeczki cienkie, skarpetki,niedrapki
podkłady
ręcznik z kapturkiem
rożek
kosmetyki:krem do pupy, octenisept
i tyle mam narazie. Proszę o rade co jeszcze dołożyć. Powiem Wam, że czuje się jak pierworódka, niewiele pamiętam z zeszłej ciąży.

Ostatnia edycja:
Hmm ja spakowałam jeszcze:

-bephanten
-krem bambino
- smoczki
- body z dł rękawem
- body z krótkim rękawem
- pajace
- pieluchy tetrowe
- chusteczki nawilżające
- niedrapki
- skarpetki
- pieluchy
- ręcznik
- czapeczki
- czekam na rożek od szwagieki :)

i nie wiem czy coś jeszcze

na wyjscie przygotowalam kombinezon, body z kr rękawem, rajtki i grubszego pajaca, czapke

generalnie mam torbe dla siebie, torbe dla Oliwki i reklamówke z prowiantem aby maz doniósl juz po porodzie a w nim jak narazie woda, sok jabłkowy i biszkopty plus laktator :)

Ja wczoraj naszykowalam co nie co.
6 pajacykow (najwygodniejsze do szpitala wg wszystkich otaczajacych mnie mam)
1 body z dlugim rekawem
1 para polspiochow
1 spiochy i 1 kaftanik
Jesli cos to rodzice zabiora brudne, wypiora i przywioza.

Pampersy 43 sztuki
Chusteczki
3 pieluchy tetrowe/1 flanelowa
2 pary skarpetek
3 czapeczki
2 pary niedrapek

Zaraz wychodze musze kupic jeszcze kremik ale tez wezme bambino chyba. dla siebie mam maltan w razie co.
I ide polowac na majtki siatkowe nigdzie nie ma ich na boga.... ;/

Reszte dokoncze gdy wroce.

A na wyjscie w foteliku mam naszykowane body z krotkim, skarpeciochy i taki grubszy i cieply komplet welurowy kurteczka z kapturkiem i ala spiochy bez stopek. jakby taki kombinezonik. + kocyk

[FONT=&amp]My dostaliśmy taką listę ze szkoły rodzenia.[/FONT][FONT=&amp]
Wyprawka dla Mamy:[/FONT]

· [FONT=&amp]leki, któreprzyjmujesz[/FONT]
· [FONT=&amp]podkłady jednorazowe(90x60) – 2 paczki, podpaski Bella po porodzie (Bella Mama) – 2-3 paczki,ręczniki jednorazowe, papier toaletowy[/FONT]
· [FONT=&amp]3 duże butelki wody mineralnej niegazowanej, sok jabłkowy, bananowy, butelka wody mineralnej z dużąilością miodu i soku z cytryny[/FONT]
· [FONT=&amp]Coś słodkiego ilekkiego do zjedzenia: czekolada, landrynki, jogurt, owoc[/FONT]
· [FONT=&amp]3 koszule, szlafrok,skarpetki, kapcie, klapki pod prysznic[/FONT]
· [FONT=&amp]2 duże ręczniki,jeden mały[/FONT]
· [FONT=&amp]przybory toaletowe[/FONT]
· [FONT=&amp]talerzyk, kubek, sztućce[/FONT]
· [FONT=&amp]majtki poporodowe(nie z fizeliny! a z siateczki)[/FONT]
· [FONT=&amp]pomadka ochronna doust[/FONT]
· [FONT=&amp]wkładki laktacyjne,biustonosz laktacyjny[/FONT]
· [FONT=&amp]inne mniej lubbardziej przydatne drobiazgi: telefonkomórkowy
z ładowarką, ulubioną poduszkę, książkii czasopisma, drobne pieniądze[/FONT]

[FONT=&amp]Dokumenty:[/FONT]
· [FONT=&amp]Karta Ciąży[/FONT]
· [FONT=&amp]dowód osobisty[/FONT]
· [FONT=&amp]karta NFZ lub innydowód ubezpieczenia[/FONT]
· [FONT=&amp]NIP własny i NIPzakładu pracy[/FONT]
· [FONT=&amp]wyniki badań z okresuciąży[/FONT]
· [FONT=&amp]inne istotne dokumenty medyczne np: wyniki konsultacji specjalistycznych [/FONT]
[FONT=&amp]Wyprawka dla dziecka[/FONT]
- [FONT=&amp]3 koszulki/body*[/FONT]
- [FONT=&amp]3 kaftaniki + 3 pary śpioszków lub 3 pajacyki*[/FONT]
- [FONT=&amp]czapeczki, rękawiczki, skarpetki*[/FONT]
- [FONT=&amp]kocyk, rożek*[/FONT]
- [FONT=&amp]4 pieluchy tetrowe*[/FONT]
- [FONT=&amp]pampersy[/FONT]
- [FONT=&amp]chusteczki nawilżane[/FONT]
- [FONT=&amp]krem do pupy (Linomag, F18)[/FONT]
[FONT=&amp]Wyprawka dla Taty[/FONT]
• [FONT=&amp]wygodne, świeże ubranie na zmianę - ewentualnie[/FONT]
• [FONT=&amp]buty na zmianę (klapki) - ewentualnie[/FONT]
• [FONT=&amp]aparat fotograficzny[/FONT]
• [FONT=&amp]telefon[/FONT]
• [FONT=&amp]coś do zjedzenia i picia [/FONT]

*jeśli szpital nie zapewnia.

Ostatnia edycja:
Sprzedam ubranka po córeczce, większość ubranek jest w kolorach uniseks dlatego pasują dla dziewczynki jak i chłopca. Ubranka od rozmiaru 56 do 74. Mam do zaoferowania takze 2 sztuki spodni ciązowych na jesien/ zimę, 3 sukienko tuniki i pas poporodowy. Proszę pisac na kama3@o2.pl wyślę zdjęcia. Cena do ustalenia. Ubranka są jak nowe, córeczka niektórych nie założyła nawet raz. Serdecznie zapraszam.

Wszystkie elementy wyprawki starałam się kupic w jednym sklepie - nie bardzo miałam jak odwiedzać sklepy a że wszystko chciałam sama kupić to wybrałam w pontipino.pl - i jestem bardzo zadowolona. nie myślałam, że wyprawka może tyle kosztować ale cena równa się jakość więc chociaż tyle!

Przyszłe i świeżo-upieczone mamuśki, zapraszam na mojego bloga: www.mamine-abc.blog.pl , gdzie będziecie miały okazję poczytać o moich doświadczeniach "wyprawkowych", co mi się przydało, co warto kupić, a co można sobie odpuścić.

reklama
Szczęśliwamamuśka, patrzyłaś na allegro? Ja kupowałam w hurtowni dziecięcej pod Warszawą. Ogromny wybór, różne wzory, dobra jakość

Do góry