reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka oraz zakupy dla malucha i mamy

Pieluchy tetrowe - miałam ich z 15-20, w tym kilka kolorowych, do karmienia, jak dziecku się u leje bardzo przydatne. 5 to mało bo to często trzeba prac jak się wyciera dziecku buźkę i nie tylko :)
Pieluchy flanelowe. Miałam 3 . Super sprawa, właśnie żeby podłożyć pod dziecko jak się gdzieś kładzie, szczególnie tapczany, gdzie wiadomo dziecko twarzą wyciera a tam zbierania kurzu a poza tym też żeby chronić tapicerkę przed ulaniem przez dziecko. Bambusowe to nie wiem co to za wynalazek.

Pościel miałam jedno wypełnienie i 3 zmiany. Czasem zdarzało się prac wypełnienie też. Odwirowane szybko schło.

reklama
Dziewczyny a mam pytanie odnośnie materacy ? Jakie miałyście dla swoich dzieci ? Bo w tych zestawach na allegro do łozeczek dają te gryka kokos , lub gryka.pianka kokos. A słyszałam , że się w nich zalegają robaki (ale czy to nie jest wina np gdy dziecko przesika materac i się go dokładnie nie umyje itp ). Mam dylemat co tych materacy. Jakieś doświadczenie ?

Co do materacy to ja sama nie wiem jaki wybrac.co do ich przesikiwania to ja zawsze uzywalam takich podkladow pod.przescieradlo i ewentualny sik szedl w podklad.spotkalam sie Jeszcze z przescieradlem ktore jest nieprzemakalne z jednej strony zwykle bawelniane ale z lewej strony byla jakby cerata.tylko cena tych przescieradel juz jest mniej fajna.

Dziewczyny gdzieś tu kiedyś przewinął sie temat cudownego minky :D czy któraś ma? Korzysta? Mam ambitny plan uszyć taki kocyk, ale nie wiem czy temat minky nie jest zbytnio rozdmuchany??

reklama
Też już jestem na etapie wyprawki i zastanawia mnie jak to jest z tym spaniem. Wyczytałam, że do 3 miesięcy powinien być otulacz/rożek, potem śpiworek a dopiero po roku kołderka. Czy rzeczywiście tak jest, czy można cos pominąć lub zastąpić i przede wszystkim co na to dziecko, czy nie będzie tak, że ja wyskoczę z kasiorki a łobuziak i tak odmówi współpracy? :D Jak to wygląda u doświadczonych mamusiek i ich pociech? :)

Do góry