reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka oraz zakupy dla malucha i mamy

Itucha u mnie była kołderka albo kocyk. W otulaczku/rożku jak tam zwał moje dziecko było kilka dni tylko, ale w nim nie spało tylko w szpitalu. Z otulaczkiem jest ten problem, że dziecko przez ciasnotę ma nogi prosto a powinno mieć nóżki w żabkę, żeby biodra się wykrztałciły dobrze i nie było potem problemów. Śpiworek miałam, ale nie używałam.

reklama
Fajne są te otulacze woombie. One są elastyczne i dziecko ma możliwość ruszać nóżkami. Właśnie się zastanawiam czy nie kupić. Ale jest wyraźny sprzeciw mojego M. bo twierdzi że takie krępowanie malucha to barbarzyństwo. I na nic się zdają moje tłumaczenia...

Wszystko zależy tak naprawdę od malucha czy nie będzie za bardzo wybredny.
Rożek w zanadrzu będę mieć, a tak to kołderki i kocyki - zobaczymy jak maleństwo będzie reagować. Zastanowimy się nad otulaczem.

Co do materaca - będziemy zamawiać w zestawie z łóżeczkiem i tam jest kokos pianka gryka, ponoć są dobre.

Strona gryczana jest jedynym naturalnym podkładem do spania. Łuska gryczana znajdująca się w specjalnie dobranych, przepikowanych kwadratach posiada unikalne właściwości: antyalergiczne-antypotowe antyodleżeniowe. Właściwości zapobiegające wadom kręgosłupa i wspomagające leczenie wad już istniejących.
Strona kokosowa - stanowi uzupełnienie właściwości zdrowotnych materaca. Mata kokosowa dzięki swojej strukturze pozwala na swobodny przepływ powietrza. Nie zależnie, na której ze stron śpi nasze dziecko, mamy pewność, że zawsze śpi zdrowo i bezpiecznie.

Wioleta dobrze was mieć, nie widziałam ze te "śpiworki peniski" to otulacze woombie:D mnie osobiście sie nie podobają ze względu na kształt, ale przypuszczam ze po cos taki ksztalt maja :D my narazie z tego co pamietam mamy komplet pościeli... I chyba kocyk. Ale napewno Cosik dokupimy. Narazie zajrzałam do kartonów z ubrankami, podzieliłam na pół (połowa dla siostry mojego A) i okazuje sie ze potrzebuje jeszcze duuuuzo ciuszków dla naszej niuni [emoji7]

ImageUploadedByForum BabyBoom1452425014.109362.jpg

Zrobiłam rozeznanie i mamy tak: czapeczki, skarpetki, 2 pajace na start, body z krótkim rękawem 3 na start, z długim 5 na start, jedna pare śpiochów na start i 6 kaftaników. Wszystko zapisane, teraz mniej więcej wiadomo za czym sie rozglądać :) zostało mi jeszcze sprawdzić co z kocykami, ręcznikami etc, zapisać i można zacząć szaleć :)

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1452425014.109362.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1452425014.109362.jpg
    109,1 KB · Wyświetleń: 183
Śliczne rzeczy. Ja też muszę jeszcze kupić kocyk taki cieplejszy do wózka. I kilka ubranek w małych rozmiarach tak zaraz po urodzeniu. Nigdzie w Irlandii nie mogę znaleźć bawełnianej czapki z uszami. Tutaj nawet w zimie dzieci w krótkich spodenkach biegają. Taki zimny wychów :p

W Holandii tez często zdarzało mi sie zaglądać do nosidełek czy wózków i ja pozapinana po zęby a bobas bez czapeczki w polarku, w samych skarpetach.... :D ja to sie śmieje ze jak zacznę z bobo wychodzić to bedą mnie brali za wariata :D

reklama
Ja też wszystko spisuje. Nawet zrobiłam plik w dokumentach google, abym w każdej chwili miała dostęp do tego co ma Kuba, no i mąż żeby wiedział. Bo czasem robimy zakupy osobno.
Wczoraj byliśmy w Smyku koło Ikei w Poznaniu. Jeny, jaki on wielki... A ile promocji było!!
Kupiliśmy Kubusiowi takie rzeczy, ale rozmiar 68 już, bo na mniejsze mamy sporo już, a i moja mama ciągle coś dokupuje wnukowi.
cool-club-komplet-kubus-puchatek-i-przyjaciele-rozmiar-68-m-iext30905490.jpg

cool-club-body-chlopiece-z-dlugim-rekawem-5-pack-rozmiar-56-m-iext30910547.jpg

i dwie pary spodni, ale nie mogę ich znaleźć na www.

Do góry