reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

WYPRAWKA :)

uffffff
własnie doturlałam się z mężem do domu, zaliczyłam kilka sklepów i kupiłam:
- łóżeczko
- wypełnienie
- pościel
- butelkę antykolkową, smoczki
- smoczek do cyckania
- szczotkę do czyszczenia butelek
- majtki jednorazowe ;)
- podkłady bella
- podkłady flizelinowe na łóżko
- i całe stado innych rzeczy w aptece
Z samochodu na 2x Krzyś nosił zakupy. ;D

Jutro kupimy fotelik samochodowy i materacyk. ;D

Dzisiaj jak spojrałam na stan swojego konta, to dostałam prawie zawału :D - 7 lat czekałam na zwrot kasy z auto-systemu i dzisiaj zrobili mi mega niespodziankę!!! W sam raz na zbliżające się urodziny ;) Ale się cieszę!!!!!!!!

reklama
dziewczynki - ale miałyście dziś dzień na zakupy!!!!
pozazdrościć :)
śliczne te wszystkie drobiażdżki, ubranka ...

ja zrobiłam 2 podejście do galotów .... i kiedy już miałam za nie płacić jakś młoda kobietka z maluszkiem spojrzała na mnie litościwie i powiedziała, że ona na poród kupiła bawełniane galotki z marketu i potem je wyrzuciła, cenowo wyszło jej podobnie, a dużo wygodniej i przyjemniej dla ciała ... więc na razie zrezygnowałam ;D

catherinka pisze:
No a ja wiem, jaki mi się podoba (Roan Marita), szkoda tylko, że jest bardzo wiele wózków tańszych... Z jednej strony stać nas na niego, ale wiadomo, że fajniej jest kupić taniej jeśli można - aż tak bardzo nam się nie przelewa. Tylko tak się zastanawiam, że w sumie może i duży wydatek, ale potem może zaczekać na drugą dzidzię...

Nie zastanawiaj się tylko kup właśnie ten wózek - jest naprawdę wart swojej ceny. A jeśli masz niezbyt daleko do Częstochowy to kombinuj z zakupem u producenta - może Ci się uda, a wtedy zapłacisz za niego 850zł.

Dziewczyny, znowu mam 100 pytań do... ;)

1. Jaki jutro kupić materac? piankowo-kokosowy, piankowo-gryczany, piankowo-kokosowo-gryczany?? Jakie macie materace?

2. Czy prałyście wypełnienie (kołderkę i poduszkę)??

Mama Boo pisze:
Catherinka śliczne rzeczy dla Maluszka. A czemu nie możesz więcej kupić ?
A co do fotela to och................ moje marzenie :D

Bo moja Mama już dużo pokupowała :) a szkoda będzie potem, jeśli wydam teraz pieniądze, a maluszka w to nie ubiorę... Tu chodzi o te najmniejsze ciuszki, tak na sam początek, bo te większe rozmiary to już sobie sama pozamawiałam i poupartywałam :-) żeby uprzedzić przeżywającą babcię :)

Osinka, no to pokaźne zakupy - łóżeczko przynajmniej jest duże to widzisz na co wydałaś kaskę ;-) No i fajna niespodzianka z tą dodatkową :) My czekamy zniecierpliwością na jutrzejszy wieczór - Marcin ma jutro rozdanie nagród za ubiegły rok... :-) I będziemy wiedzieć czy lżejszą ręką będziemy mogli kupić wymarzoną Maritkę i aparacik :)

osinka pisze:
Dziewczyny, znowu mam 100 pytań do... ;)

1. Jaki jutro kupić materac? piankowo-kokosowy, piankowo-gryczany, piankowo-kokosowo-gryczany?? Jakie macie materace?

2. Czy prałyście wypełnienie (kołderkę i poduszkę)??

1. Ja kupię kokosowo-piankowy. Taki polecali na Szkole Rodzenia, a położna jest taką sensowną kobietą.
2. Hmmm, nie wiem czy będę to prać.. Trzeba?

I ja mam pytanko: czy piorąc potem rzeczy maluszków będziecie je też płukać w jakimś specjalnym płynie do płukania? Czy tylko wystarczy zapodać dwukrotne płukanie?

dzięki katherinka!
nie chodziłam na szkołę rodzenia, dlatego jestem zielona w kwestii zakupu materaca ;)
zastanawiam się nad praniem wypełnienia - własnie wyjęłam je z folii i nieciekawie pachnie... może wywietrzy się... poczekam na mróz i wystawię na balkon, potem się zastanowię czy prać i już, no i zobaczymy co powiedzą inne dziewczyny... ;)

w ogóle nie chce mi się spać ;) podnieciłam się dziś tymi zakupami :) właśnie skroiłam i przygotowałam na jutro do zszycia ochraniacz na szczebelki :)

No wiem, że taniej, tylko na samą benzynę wydamy ok. 150 zł, więc to się nie opłaca... Ale znalazłam Maritkę w wysyłce za 960 zł , a dostawa gratis :)

No właśnie, niech się inne wypowiedzą w kwestii prania wypełnienia, bo fakt - pachnie nieciekawie :)

A Twoje podniecenie rozumiem jak najbardziej, ja wczoraj też tak miałam :)

reklama
Do góry