reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

WYPRAWKA :)

reklama
osinka pisze:
dziewczyny, pisałyście, że proszek Dzidziuś jest bardzo dobry... w jakim markecie go widziałyście???? mój mąż był dziś w makro, w auchanie, realu i nie było :(

Widziałam go w Geant i w sklepach dzieciowych :)

A tak a propos proszków, ja akurat zdecydowałam się na Lovellę - kupiliśmy w Tesco 5kg za 30 zł, także super promocja i cały czas się zastanawiam czy dziś nie jechać po jeszcze jeden, bo w sumie cena jest zarąbista a do dziś jest ta oferta. Myślicie, że to ma sens? :)
Przy okazji kupiłabym drugi kocyk :)))

A i mam pytanie z innej beczki, jakie kupiłyście sobie wkładki laktacyjne? Jeśli kupiłyście - ja to już w sumie mogłabym używać bo mi cały czas coś tak wycieka ;D - i ile szutk, bo w sumie nie wiem czy to będziie cały czas potrzebne??

A przy tym temacie, wczoraj weszłam do H&M po stanik do karmienia i chyba jak kilka z Was będę miała do tego zakupu kilka podejść ;D Jak to na mnie leżało!!! Oh my God!!! Dziś zrobię chyba w innym sklepie podejście nr 2... :laugh: :laugh: :laugh:

A dziś chyba kupimy łóżeczko i materacy, znalazłam fajny sklep - są najtańsi: łóżeczko Klupsia Radek I kosztuje 96 a materacyk 54 - ten który w necie chodzi wszędzie po conajmniej 70... Duży usztywniany przewijak za 48, a taki sam w Tesco widzieliśmy za 65... Zresztą super gość tam pracuje, strasznie fajnie o wszystkim opowiada, mówił nam o wózkach - naprawdę polecam jeśli ktoś jest z Krakowa: ul. Siemiradzkiego 3 - Twoje dziecko, no i są też w sieci: www.twojedziecko.net :)

No i mam jeszcze jeden sukces :) Zrobiłam zdjęcie i mogę w końcu zrobić sobie tą nieszczęsną książeczkę ubezpieczeniową, dowód i prawko z nowym nazwiskiem :)

W ogóle to wczoraj mieliśmy rundkę po sklepach - 7 godzin, jak wróciliśmy to padłam, byłam mega zmęczona - aż nie mogłam zasnąć bo bolał mnie każdy cm ciała :laugh: Ale wolę to niż samopoczucie, które towarzyszyło mi w ostatnim tygodniu - cały czas słabo :( Ale teraz chyba już będzie ok, biorę więcej magnezu i od razu lepiej!

catherinka, ja już 2x przymierzałam biustonosze do karmienia i nie kupiłam :D
chyba kupię sobie takie jakie lubię - z mikrofibry, elastyczne, rozciągliwe i będę ich używała, nie mogę się przekonać do tych dla karmiących mam, piersi wyglądają w nich okropnie!!! ;)

będę musiała podjechać w weekend do Geanta po ten proszek do dalszych testów ;)

catherinka, ja na Twoim miejscu kupiłabym ten proszek w promocji, znana jestem z robienia zapasów, mój mąż śmieje się ze mnie, że mam coś z chomika w sobie ;) lubię być przewidywalna, a proszek zuzyjesz raz-dwa jak już dzidzia będzize w domu

catherinka pisze:
Chyba pojedziemy faktycznie, bo cena jest naprawdę tego warta. Nie wiem czy taka jescze kiedyś będzie :)

pewnie!
ja dziś testuję Jelpa ;)
wyprałam już wszystkie białe ciuszki i pieluszki, dzisiaj zciągam ze sznurka niebieskie i seledynowe, a będe prała żółte ubranka, prześcieradełka itp., zostaną mi jeszcze różowe rzeczy do wyprania i granatowe ;)
mąż smiał się dzisiaj rano, że niedługo jemu kupię różowe koszulki żeby zapełnić pralkę przy praniu ciuchami w jednym kolorze :laugh:

jutro pewnie będę walczyć z prasowaniem i ukladaniem wszystkiego w komodzie ::)

Osinka...własnie skonczyłam pranie :)....z Jelpa jestem zadowolona...zobaczymy jak maluch bedzie na niego reagował...musze Wam powiedziec ze do 6 miesiaca nie musze nic kupowac z ciuszków....zostałam zasypana przez kolezanke ubrankami z jej córeczki....niektóre nawet jeszcze z metkami :)

suuuper Monika!
ja też trochę ciuszków dostałam, a jeszcze jedna kolezanka wybiera sie do mnie z ciuszkami, nie możemy się spotkać w tym tygodniu, ciągle którejs z nas coś wypada! mam nadzieję, że w nast. tygodniu dojdzie do spotkania

No to super Monika_pk! Ja też chyba będę miała podobnie, pod koniec tygodnia koleżanka ma wpaść z ubrankami, w większości też nieużywanymi :)

reklama
Do góry