reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

WYPRAWKA :)

wróciliśmy z oglądania wózka: wózek kupowany 2 lata temu, używany 15 m-cy, wyprany jest cały, do fotelika jest ta wkładka dla noworodka (czyli jest to tej wyższej klasy foltelik - tak wyczytałam na stronie chicco) i jest śpiworek do fotelika. Pani pokazała dokładnie jak się do składa i wszystko po przypinała i odpinała. Krzysiek oglądał dokładnie, nie skrzypi, koła pompowane, amortyzatory ok. po materiale w ogóle nie widać, że zniszczony, a koła to norma - trochę starte. musimy się dowiedzieć czy ewentualnie można wymienić koła. raczej go weźmiemy.

reklama
dzięki Azik, ja tumanek chciałam szukać ich w sklepie.
ustaliliśmy, że bierzemy tenże pojazd fasolkowy, a najwyżej potem kupi się spacerówkę. raz kozie śmierć.

w niektórych sklepach też można (chyba) ja ma sklep od razu z serwisem...

chicco to dobra marka, a tym że wczesnie to się nie przejmuj... wózek nie będzie miał wpływu na doro Twoje i dzidzia...
a Ty bedziesz miała spokój i zaoszczędzoną kasę ;)a

super Kasia - wielka oszczędność!
zastanawiam się nad pochodzeniem po komisach i obejrzeniem łóżeczek i wózków - w sumie materac i pościel i tak zawsze kupuje się nowe... co o tym sądzicie? z jednej strony byłoby super mieć wszystko nowe... ale te ceny...

mnie też ceny przerażają. za ten model chicco trzeba dać 999-1200 - zależy czy mają jeszcze modele z promocji, a fotelik jakieś 350. a tak zostaje kasa na inne rzeczy, a wydatków będzie tona. zdecydowaliśmy się dlatego, że jest wózek naprawdę zadbany. i kolorystyka bardzo nam przypadła do gustu.
Osinka:a ten komis w Dabrowie dla dzieci nie ma czasem wóżków????
Azik: jakaś się przesądna zrobiłam, w razie co będzie stał u koleżanki.

tylko sprawdzaj czy czy wózek i łóżeczko są stabilne.

jeżeli chodzi o łóżeczka to można juz bardzo tanio kupić nowe (około 150 zł)

a w szczecinie dobry głęboki wózek (nie chicco) kosztuje około 350-400 złotych.

ja wolałabym kupić nowy a nie firmowy (w chicco płaci się głownie za markę) bo te nie formowe tez sa dobre.

ooo! to nie jestem jeszcze w temacie, skoro można kupić nowy wózek za 300-400zł, to nie opłaca się w komisie! muszę połazić po sklepach i hurtowniach...

ja znowu się uparłam (jak osiołek), że chcę mieć wózek, w który można wpiąć fotelik samochodowy. dla mnie z racji wyjazdów na świeże powietrze będzie chyba najlepszym rozwiązaniem. a za graco z fotelikiem czy roana z fotelikiem trzeba dać jakieś 1000, takie ceny są przynajmniej w Sosnowcu w sklepie, a jeszcze droższy jest deltim i implast.

reklama
Do góry