reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

WYPRAWKA :)

ja chyba muszę sobie spisać na kartce, które "bryki" będą mi się podobały. Jestem w szoku, że Wy pamiętacie tyle tych nazw i modeli....

reklama
ja ma roana - więc polecam

sprawdziłam na stronie hutrowni tato.pl

roan kortina 799, maritka 1129 + nosidełko - 250 zł

roan maritka i kortina są dwu elementowe: spacerówka + gondola - należą do cięższych wózków ok 14 kg - ale uwielbiam nic jeżdzić - wygodny, sprawny i wytrzymały!!!!

podobne do roana sa wózki deltimu, też warte poelcenia i też mają swoje nosidełka...'

musicie pochodzić po hutrowniach, ja zanim kupiłam wózek (i jeden i drugi) sopędziła w nich parę ładnych godzin, jeżdżac, składając , rozkładając wszyskei podobajace mi sie wózki...

no pewnie, my przed każdym większym zakupem musimy się wszystkiego dowiedzieć. Rafał pracuje w Castoramie, więc jak chodziliśmy za drzwiami do domu, to była masakra dla sprzedawców: 100 pytań do...

wózek musi miec kilka podstawowych cech:
1. łatwo się składać i rozkłądać (ważne przy samochodach)
2. posiadać regulację rączki (np babcia, mamusia niska - tatuś wysoki)
3. jeżeli dużo jeżdzić mamy zamiar i to po naszych drogach lub bocznych dróżkach - to wózek na pompowanych kołach (przy parasolce - bardzo narzekam nawet na naszych polskich chodnikach na jazdę małymi kółeczkami)
4. mozliwośc wpinania fotelika (ciesze sie że roan ma foteliki- natychmiast wymienie maxi cosi na roan)
5. polecam duze gondole (dzieci szybko rosna)
6. nie polecem tzw kombajnów (wózki specerowe z dopinana gondolką) - wady: są niskie - więcej spalin dzidzi wdycha, i mniej ciepłe (rodzimy w sumie jeszcze zimną porą), bardziej "psujne"

uffff, wydrukowałam sobie litanię wózkową ;) azik, żebyś Ty widziała, ile notatek porobiłam z Twoich wskazówek! ;) na studiach tyle nie notowałam ;)

reklama
a moi znajomi kupili wózek z kółkami małymi niepompowanymi i jeździ się nim super. Musze wyczaić co to za model i dam cynk

Do góry