reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

WYPRAWKA :)

zamówiłam dziś na allegro kilka rzeczy na Mikołaja dla Glisdeczki ;) między innymi rożek

chciałam zamówić pościel, ale nie wiem jaki rozmiar - jeszcze nie mam łóżeczka, materaca itp., czy rozmiar 120x60 jest najbardziej uniwersalny??
jaki kupujecie materac? gryczany, kokosowo-gryczany, piankowy??

mam schizy, że nie zdążę wszystkiego kupić przed porodem :p

reklama
dzisiaj mam dzień pt. "sto pytań do.... dziewczyn z BB" ;)

ile kupić zwykłych pieluszek tetrowych /bialych/ ?  czy 20 sztuk wystarczy w razie, gdybym musiała używać zamiennie zamiast pampersów?

kolorowe pieluchy tetrowe już mam - 5 sztuk - do wycierania buzi itp.

osinka ja kupie materac piankowo-kokosowy-slyszalam ze te najlepsze(najpierw dzidzi spi na kokosie a po pol roczku na piance),co do rozmiarow to lozeczka sa w przewadze 120x60(przynajmniej w mojej miescinie) pytalam na innym forum co do poscieli to praktyczniejsza jest ta 135x100 bo mozna zawsze podwinac i dzidzi sie nie odkopie i slyszalam ze taka 120x90 trudniej dokupic(kilkanascie dni temu mialam podobny dylemat)

A co do schiz mam takie same ze nie zdaze ze cos.......................itd.chyba pomalu odzywa sie "SYNDROM WICIA GNIAZDA" ;) np.ja juz bym chciala miec wszystko,nawet juz najlepiej bym byla spakowana do szpitala ::) a co jak przyjdzie luty to dopiero bedzie sie dzialo na BB :laugh:(przynajmniej ja bede w WIELKIEJ PANICE)

dzięki za info Sylwia!!! w takim razie kupię tę pościel i prześcieradełka :) mam już upatrzone wzory

to chyba ten syndrom i mnie dopadł - mąż gwałcony o malowanie ;) teraz pokoje pomalowane, a ja jeszcze go męczę o panele w przedpokoju i pomalowanie ścian - jeszcze mu zakwasy nie przeszły po pokojach ;)

też chciałabym mieć już łóżeczko, materacyk, pościele, po prostu wszystko!!!! komoda cały czas wydaje mi się taka pusta w środku, choć już kupiłam trochę ubranek! :)

A ja nadal mam tylko te maleńkie rękawiczki od szefowej. Pierwsze zakupy zrobie w styczniu. Nie powiem, że nie oglądam, ale jakoś nie potrafie tak wcześnie kupować... Chociaż jak przeczytałam, że Żona urodziła, to przeszedł mnie dreszcz, że wcale nie jestem przygotowana :). Na wszelki wypadek pokazałam Tomkowi i Jackowi co mają kupić gdyby zaistniała taka potrzeba... mam nadzieję, że nie.

to nie tak - chcę pampersów używać, dziewczyny w pracy mi nagadały, że w razie gdyby (odpukać) pojawiła sie jakaś wysypka, potówki itp. od pampersów - będę musiała przejść na jakis czas na tetrę, stąd moje pytanie

ja przejmuję się wszystkim, kompletnie nie znam się na "obsłudze" dziecka ;) skąd moje gubienie się w tych sprawach

aha, powiedziały jeszcze, że lepiej w pierwszym miesiącu życia dziecka uzywać tetry zamiast pieluch, bo niby taniej, ekonomiczniej itp., według mnie taniej to nie jest, a więcej pracy dla mnie - sama nie wiem co o tym wszystkim sądzić - chyba zaczynam panikować :(

ale tetrowe tez sie przydaja np do wycierani buzi do wycierania pupy(albo flanela)
A ja slyszalam ze w stanach rezygnuja juz z pampersow bo coa tam............ale nie wiem dlaczego,kumpela mi powiedziala bo opiekowala sie tam dzieckiem i ze pomalu beda je wycofywac :o

reklama
sylwia532 pisze:
ale tetrowe tez sie przydaja np do wycierani buzi do wycierania pupy(albo flanela)
A ja slyszalam ze w stanach rezygnuja juz z pampersow bo coa tam............ale nie wiem dlaczego,kumpela mi powiedziala bo opiekowala sie tam dzieckiem i ze pomalu beda je wycofywac :o

może KatiNJ coś nam na ten temat powie, jak się na BB pojawi :)

Do góry