reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

WYPRAWKA :)

ja oglądałam sobie dziś ciuszki w h&m. no i oczywiście wózki - Krzysiek stwierdzil, że on sięnie wtrąca i mam wolnąrękęw wyborze wózka. dyskutowałam sobie z panem na temat wózków blisko godzinę w sklepie i jeszcze opiłam chłopa z soku, ale to jego wina, ża miał grejfrutowy. ;D

reklama
no ale sama powiedz ... jak my byliśmy dziećmi to takich zabawek nie było!
choć z drugiej strony nie było aż tyle kiczu i takiej rozbuchanej konsumpcji .. to też miało swój urok.

no właśnie, mi sie najbardziej podobają proste zabawki (np. drewniane klocki), Nie cierpię widoku lalek w stylu Barbie

hej, co do rożka to polecam chociaż faktycznie słysze też opinie że są zbędne
Moja olka spała w nim prawie do trzeciego miesiąca więc na początku nie używałam pościeli. Dla mnie duża wygoda i dla wszystkich którzy chciali ponosić maleństwo a tak "bez niczego" to by sie bali :)

ale nie poleca sie trzymania dziecka w rożku, - to podobno krępuje ruchy...

ja rożka uzywałam do karmienia i po kapieli, albo po rozłożeniu jako kordełkę...

śliczne rzeczy kupujecie dziciaczkom,
Kinga w Geant na Ku słońcu jest nowy smyk a w nim podsufitowa kolejka... zgadnij co robił Igor przez 15 minut :)

no to widze ze kolejka i samochod na radio to konieczny zakup dla... naszych panow!!
:)
co do rozka to uwazam ze sie przydaje, chocby wlasnie ze wzgledu na to ze dzidzia bardziej stabilna jest jak sie ja nosi. szczegolnie dla nie wprawionych. co do krepowania ruchow to slyszalam albo czytalam (nie pamietam) ze takie malutkie dziecko zaraz po urodzeniu lepiej czuje sie jak jest zawiniete, bo boi sie takiej przestrzeni wokol siebie, w brzuszku takiej niemial. a rozek czy kocyk pomaga mu sie uspokoic bo wlasnie dzidzia ma ograniczone ruchy zanim nie zdazy sie zaklimatyzowac na swiecie. a jak potrzebuje juz duzo miejsca to oczywiscie na sile sie jej nie zawija.

magdalena, zaraz po urodzeniu - tak (ale zaraz to max tydzien - dwa...)
jak będziecie kupować - to na wszelki wypadek - takie które tez podsłuża jako kocyk. zawsze coś jak nie będzie mały brdać przepadał za tym.

mój Piotruś nie lubił rożka - ale on jest specyficzny, już w szpitalu, co chwila wystawała mu stópka, kolanko ;)

reklama
postawnowiłam, że kupie rożek - dzęki za spostrzeżenia dziewczyny :)
wydaje mi się, że moja mała też nie będzie lubiła rożka - ona juz teraz całe noce kotłuje się w moim apartamencie ;) bardzo jest ruchliwa :)

Do góry