reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

WYPRAWKA :)

reklama
no niestety, chcemy jak najlepiej dla malucha, dla siebie, alemusimy też myslec o portfelu...

najlepiej pojedźxie sobie do hurtowni, poogladajcie, napatrzcie sie, zapisujecie - radzę - kupujcie niewiele - zawsze zdazy sią dokupić.

przyznam, że przy Piotrku niewielebłedów wyprwakowych popełniłam - ale popełniłam - teraz sie tak łatwo nie dam...

hurtownie dziecięce stały sie moim drugim domem ;)

Zgadzam się z Azik. Kupowac jak najmniej. Mój Jacek akceptował tylko smoczki Avent, butelka jakakolwiek, to był wróg. Nigdy nie wypił mleka ani herbatki butelką ( chyab ze w CZD, bo tak rodzice nie mogą nocowac przy dzieciach :( ) . Jak był starszy to pił soczki z kubeczka niekapka i w ten sposób podgrzewacz do butelek aventoskich stoi nowy w szafie, a wydatek nie był mały :).

Znowu zgadzam się z Azik. 10 kompletów to góra. Ja przed urodzeniem Jacka kupiła, 4 komplety ( śpioszki, kaftanik, koszulka, czapeczki) a potem dokupiłam, ale tez niektóre juz na 62 cm. Szybko rosną, zreszta Jacek jak się urodził to miał już 54 cm. Body kupiwałam od 62, wtedy były takie przez głowę i wydawało mi się to niewygodne. Poza tym trzeba pamiętac, żeby przez pierwsze dni nie uciskac pępuszka :), bo to przeciez ranka. Kupiłam też kocyk, kombinezon, bo to kwiecień, a tu było 26 stopni i jedynie rożek się przydał. :) Warto miec taki ręczniczek dla niemowląt z kapturkiem.
O a tak z ciekawostek zamiast zasypki, używałam tylko mąki ziemniaczanej. Zdecydowanie lepsza i szybko goiła małe zaczerwienienia. Maśc bepanten różowy, ale nie w komplecie z mąką, bo kluchy się robią ;).

tak sobie czytam i czytam i widze, ze dopiero planujecie remonty i jestescie albo w trakcie albo przed i zastanawiacie sie czy to nie za wczesnie,a my jestesmy juz po:)mamy wszystko wymalowane, pokoik dla corci, sypialnie, kupione mebelki, a ja siedze w tym pokoiku i wpatruje sie w puste lozeczko jak jakaas nawiedzona mamuska:)
co do ubranek to ja kupilam tylko kilka spioszkow(tych z biedronki)na jakies wieksze zakupy dopiero sie wybierzemy, ale macie racje dziewczyny, nie warto kupowac za duzo, bo maluszek bardzo szybko z tego wyrosnie.

ŻONO dlatego ja właśnie doszłam do wniosku ze przyszedł juz czas na odświerzenie mieszkania i przygotowanie go dla maluszka
malowanko pełną parą

Jeszcze tak mi się przypomniałao, ja wolałam kaftanik i śpioszki na ramiączka, ławtiej było przebrać i ewentualnie zmieniałam tylko śpioszki, a kaftanik zostawiałam, jak się np. kupka do pieluszki nie zmieściła.  :). Oczywiście juz na wielkie wyjścia, były ubranka bardziej eleganckie  :laugh:.
Żona - my tez już po remoncie, zrobiliśmy we wrześniu. Co prawda na razie urządziliśmy pokoik tylko dla starszego, ale odnawianie było z myślą tez o maluszku. Na razie będzie w naszej sypialni.

reklama
my na poczatku lozeczko tez postawimy w sypialni, taie mamy plany.zobaczymy tylko co ztego wyjdzie,ale mysle, ze jesli maluszek bedzie znami bede sie poprostu pewniej czula, ze uslysze gdyby cos ylo nie tak a w pokoiku corci, przy lozeczku postawilam sobie bujany fotelik, w sam raz do karmienia:)

Do góry