reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

WYPRAWKA :)

catherinka pisze:
Aha i jeszcze mam jedno pytanko: bo kupiliśmy tylko proszek do białego, myślicie, że i kolorowe można w tym prać czy dokupić też kolor? Bo teraz jest akurat promocja w Tesco :) i nie wiem czy jechać jeszcze raz

Ja podczas pierwszego prania przetestowałam 3 proszki dziecięce, wszystkie polskie, tzn. bobas, cypisek i dzidziuś. Bobas wcale nie pachnie, ale ładnie wybiela, cypisek pachnie jak dla mnie zbyt ostro, ale pierze dobrze, natomiast dzidziuś jest rewelacyjny - cudnie pachnie, białe po nim jest jeszcze bielsze, a kolorowe zachowuje swoje kolorki. No i cenę ma super - u mnie 4,19zł za 600g.

reklama
Catherinka moja Lovela jest dziwna. W skladzie napisane ze ma zwiazki wybielajace a po drugiej stronie ze w temp. 90 stopni pierze sie biale a w 40 kolorowe. Nigdzie nie ma konkretnego napisu czy do bialego czy do kolorow.
Ivka 76 szukalam bardzo dlugo tego proszku dzidzius i u mnie nigdzie go nie ma. Tez slyszalam ze jest super.
Moze ktoras z dziewczyn z Warszawy wie gdzie mozna go znalezc?

Ja mam Jelpa do kolorów i do białego. Łóżeczko skręcone czeka materac się wietrzy tylko jeszcze pościeli nie mam zamówiłam na allegro i czekam, ale przecież i tak dzidzia na początku będzie spała bez pościeli to do zimy zdąży sie wywietrzyć.

monika.g pisze:
Jak to bez poscieli? Tylko w ubranku?

U mnie na początku tez pościel raczej zbędna będzie. Mała na początek ma spiworek do spania i ewentualnie lekki kocyk.
No ale zanim pomyślałam wypełnienie już miałam kupione. :)

Rzeczy dla dzidzi w zadnym plynie sie nie plucze. Po praniu tylko dwa razy trzeba wyplukac w samej wodzie. Nawet na tych proszkach tak pisza.
Ja mam lovelle, i taka w proszku i taka w plynie, ale jeszcze jej nie przetestowalam. Na razie jestem na etapie prania firanek w calym mieszkaniu. Jak juz wszedzie bedzie posprzatane to wezme sie za rzeczy dzidziusiowe.

ja prałam początkowo w jelpie ale jego zapach mi nie odpowiada i przezuciłam się na lovelę, jestem z niej zadowolona, do prania rzeczy delikatnych używam mleczka lovela, wszystko płuczę dwa razy i nie używam żadnych płynów do płukania
chciałam jeszcze wypróbować bardzo zachwalany przez mamy polski proszek dzidziuś ale nigdzie w warszawie nie mogę go dostać

W Poznaniu ten proszek jest chyba we wszystkich marketach, ale zawsze na jakichś zapomnianych najniższych półkach :)

reklama
Do góry