reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyprawka

reklama
Jak już wspomniały dziewczyny to są takie śpiwory z wcięciami na pasy. W zależności od budżetu można znaleźć coś dla siebie. Dla kasiastych super są takie wypasione jak Elodie Details, bo są ultra ciepłe i służą na długo, ale to już kwestia kilku stów więc dla mnie odpada. Ja znalazłam ciepły śpiworek w lumpeksie za 10 zł i wycięłam z tyłu dziury, żeby był pod fotelik. Sprawował nam się super, dorzucam fotki jak to wyglądało :) Wrzucam też link do przeglądu różnych śpiworków z różnych kategorii cenowych Link do: Śpiworek na zimę - propozycje do 100, 300 i 500 zł - Matka Tylko Jedna

(Edit): sprawował nam się super, ale brakowało mi ściągacza na kapturku i przy szyi. Warto zwrócić na to uwagę :)
(Edit2): autorka bloga pisze że śpiworek do fotelika to pomyłka, z czym się kompletnie NIE zgadzam! u nas sprawdził się baaardzo, bo my często jeździliśmy w krótkie trasy, tak że samochód nie zdążył się zagrzać. A jak się zdążył zagrzać to można rozsunąć śpiworek dużo łatwiej niż ściągać kurtkę spod pasów. Poza tym jeśli mowa o bezpieczeństwie, to bardziej niebezpieczne jest zapinanie pasów NA grubej kurtce/ kombinezonie, bo wtedy pasy trzymają kurtkę a nie dziecko. No i dziecku jest moim zdaniem ciasno.

DSC01946.JPG DSC01940.JPG DSC017844.jpg

Załączniki

• DSC01940.JPG
    DSC01940.JPG
    887,9 KB · Wyświetleń: 105
  • DSC01946.JPG
    DSC01946.JPG
    649,7 KB · Wyświetleń: 110
  • DSC017844.jpg
    DSC017844.jpg
    521,4 KB · Wyświetleń: 104
Ostatnia edycja:
MiMeMi kochana co do H&M od jutra jak dobrze kojarze rusza na dzial dzieciecy -20% , musisz poszukac i im chyba kupon pokazac, musialabys sie zorientowac...;)
Zdecydowanie jest wiecej dla dziewczynki!
Przynajmniej tyle kasy niebede tracic na syna hihi;)

Ja w przyszlym tyg. Lece na zakupy;) corke na cala zime robie zaopatrzenie, i do synka kupie pare ciuszkow;)
Bo bede miala 40% upustu.
Ja tak robie co roku, ze we wrzesniu kupuje jej ciuszki na cala zime, a w kwietniu bo ten wtedy ten kupon obowiazuje kupuje na lato;) duzo zaoszczedzam;)
Pozniej jedynie jak cos mi sie spodoba;)

HappyBabyMama w H&M napewno jest fajny spiworek zaraz postaram sie wejsc i przeslac foto;)

Ja wzielabym wieksze. Raz ze na dluzejnstarczy, dwa nie ma ucisku. W naszym wypadku ubranka rozm 56 byly za male od razu, a 62 na styk, no ale moj mial 59 czy 57 cm w chwili narodzin wiec byl po prostu wielki

Shaer a w szpitalu na wypisie nie doczepia sie ze kombinezon jest za duzy?

Patrzylam na ten spiworek z H&M co maja w tej kolekcji i kurde sie troche zniesmaczylam:/ niema mozliwosci rozpiecia na fotelik samochodowy, chyba ze poprostu niewidac na fotce...
Zobacze na zywo w przyszlym tygodniu

@julia0903 obowiązkiem jest fotelik. O rozmiarze kombinezonu pierwszy raz słyszę.
U nas inspekcji przy wyjściu nie było :-)

Myśle że brak widocznego miejsca na pas jest tylko na zdjęciu.

MiMeMi oj powiem Tobie ze u nas jest tak ze polozna dziecko ubiera, przy niej w fotelik trzeba zapiac, i zeby nie sklamac jutro zadzwonie do mojej znajomej, ktora polozna sie doczepila cos z kombinezonem heh:/ ale jutro dopytam bo juz niepamietam...dlatego tak sie wypytuje heh o ten rozmiar

reklama
Julia
Nie sadze. Mi na wypisie maz przywiozl komplecik dla synka taki dresik. Wybral to co bylo ladne i male wiec... prezent na pol roczku jakos. Mlody mial stopy w okolicy kolan idlonie w lokciach. Polozna ubrala go w dwie sekundy, podwinela to tamto i wygladal pokracznie ale byl ubrany. Ja stalam ledwo na nogach wiec nie marudzilam, zwlaszcza ze mi maz przywiozl do ubrania sukienke (zeby mnie nic nie cisnelo) a do tego bluze od dresu (bo nie umial wybrac kurtki i sie bal ze nie wejde) i adidasy (bo buty powinny byc wygodne) wiec pojechalam w klapkach z porodowki i sukience :)

Do góry