reklama

Wyprawkowe szaleństwo ^^

Właśnie, a ile mniej wiecej będzie kosztowała podstawowa wyprawka? Bez szaleństw...bo my nie mamy nic, dziadkowie kupują wózek a reszta po naszej stronie...w szukaniu po kumplach jestem beznadziejna :( a moja przyjaciółka tak piękne rzeczy wyszperał dla synka...a ja wchodzę i głupia...pewnie szybciej kupię jakieś mega paki z internetu używane, ale czy warto?

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
my jeszcze nie liczyliśmy... póki co mam rozpiskę taką mniej więcej... boję się podać jakieś określone ceny :/
najwięcej to meble, wózek +fotelik z bazą, no i potem dalej pościel z 2 komplety, materac, prześcieradełko, pielęgnacja maluszka to będę musiała się zorientować co kupić... no i ubranka, liczę na spadek + sama też będę chciała mieć nówki sztuki w moim stylu :)

My miesiac temu kupilismy w koncu nowe auto bo tak to 18 letnim zlomkiem jezdzilismy i musimy opony zimowe kupic... Od stycznia kupujemy te drozsze rzeczy dla dzidzi stopniowo wiec nie bd jakiegos bum

No wózek gdzies do 2000,lozeczko tak do700 juz z pościelą nawet,ubranka,fotelik i baza to gora1000 dla mnie z maci cosi, ubranka na początek to albo fakrycznie paka albo ciucholandy moze byc wiec nie tak dużo zeby bylo na poczatrk a pozniej jak ktos przyjdzie to i tak coś pewnie doniesie,kosmetyki+pieluchy to pewnie do300 zl,jakies smoki i male dupetele jak nozyczko do100 i tylr chyba na poczatek styknir.
U nas komoda na ubranka 400 zl alr już kupilismy wiec tak stopniowo ta mozna kupowac.
No z 5tys taka na poczatek chyba

f2w3d5qpf8uvqio2.png

Ufff trza oszczędzać... my np na becikowe mamy za duży dochód...jedyne co wejdzie to pieniążki za urodzenie dziecka z naszych ubezpieczeń, ok 2500 więc zawsze coś ;) damy radę ale nie chciałabym przesadzić a że to pierwsza ciąża łatwo szaleć :)

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

My becikowe chyba dostaniemy, skoro potem na 3 się już liczy ;)
No i fajnie, że ta kasa z ubezpieczeń przyda się na wydatki ;) A kasę już się oszczędza, żeby potem nie było zaskoczenia :D

Z tą kasą to różnie. Ostatnio było zestawienie że można różńie wydać na wyprawkę. Od 1,5 za wszystko do 20 tys. za wszystko . Lub i więcej. Zależy na co kogo stać. My nie mielismy nic, wszystko kupiliśmy sami. Nikt nam na nic nie dał. Ale ja byłam potrzepana i zawsze wiedziałam że chcę szybko dziecko i pracując już na studiach odkładałam na wózek :p Mnie wyprawka wyniosła bardzo dużo , ale jak najbardziej można też taniej i pięknie ;)

Kalolek no my na becikowe nie mamy co liczyc.z ubezpieczen dostanie moj P chybs 1700 a ja 1200 po urodzeniu wiec cos doplynie[emoji3]

Mama mowila ze wozek kupi ale ja wybieram wiec chyba kupi,a ze nie miesci mi sie moje wymarzone lozko to oszczędze duuuzo bo tam gole lozko 1150[emoji1]

f2w3d5qpf8uvqio2.png

U nas sam wózek 3 tysiące z hakiem... 1200 baza z fotelikiem, meble ok. 1200 komodo-przewijak z łóżeczkiem i szufladą pod łóżeczko.... reszty jeszcze nie liczyłam ;) no wanienka z tym stojakiem ok.100 zł, leżaczek, który chcę ok. 350 zł... a gdzie pościele, mata, ubranka... :P
Dobrze, że już fotel z podnóżkiem do karmienia kupiony :D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry