reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Wyprawkowo ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Powiem szczerze, że nie wiem, po co te wszystkie pieluszki flanelowe, tetrowe i bawełniane skoro dziecko i tak w pampersach będzie siedziało :dry:
Jakościowo dobre rzeczy tej firmy, a co do pieluch wierz mi, że Ci się przydadzą, na podkładanie, na ulewanie/odbijanie, czasami mamy stosują do kąpieli, dziecko też lubi się przytulać do pieluszki śpiąc, zwłaszcza jak mama ma ją przy sobie w ciągu dnia a potem daje dziecku na sen, by czuło jej zapach. I wiele różnych innych zastosowań mają te pieluchy. Wg mnie tetra dzisiejsza jest gorszego gatunku więc ja wybierałam pieluszki flanelowe, są milsze w dotyku i dla dziecka na pewno też takie będą, nie podrażniają skóry,

Ja tez sie zastanawiam nad kupnem tej poduszki do spania i karmienia ale na allegro jest tego troche w roznych rozmiarach i z roznym wypelnieniem i nie moge sie zdecydowac bo nie wiem ktora najlepiej wybrac i ktora najbardziej przydatna i trwala. Jak myslicie 170cm jest wystarczajaca czy lepsza 190? Jakie wy macie?
Kiniusia a jaka Ty zamowilas?

Jakościowo dobre rzeczy tej firmy, a co do pieluch wierz mi, że Ci się przydadzą, na podkładanie, na ulewanie/odbijanie, czasami mamy stosują do kąpieli, dziecko też lubi się przytulać do pieluszki śpiąc, zwłaszcza jak mama ma ją przy sobie w ciągu dnia a potem daje dziecku na sen, by czuło jej zapach. I wiele różnych innych zastosowań mają te pieluchy. Wg mnie tetra dzisiejsza jest gorszego gatunku więc ja wybierałam pieluszki flanelowe, są milsze w dotyku i dla dziecka na pewno też takie będą, nie podrażniają skóry,

i też taką flanelową można przykryć latem :)

ja o takiej poduszce jeszcze nie myślałam, ale mama właśnie chce mi sprezentować taką:

Kojec Motherhood - kup poduszkę dla kobiet w ciąży | Motherhood.pl

znacie tę firmę? podobają mi się ich rzeczy, wzory pieluszek. zastanawiam się, czy są dobrej jakości.

Flanelki - miękkie pieluszki | Motherhood.pl

powiem szczerze, że nie wiem, po co te wszystkie pieluszki flanelowe, tetrowe i bawełniane skoro dziecko i tak w pampersach będzie siedziało :dry:

Ja mam dokładnie taką samą...zresztą w pierwszej ciąży też ratowała mi życie!! Tak ją zużyliśmy że biedaczka wylądowała w końcowo u mnie w schronisku a teraz sprawiłam sobie drugą:-)

A flanelki i tetra służą...na przewijaku,do odbijania,w lato na przykrycie itp.:-)

ja o takiej poduszce jeszcze nie myślałam, ale mama właśnie chce mi sprezentować taką:

Kojec Motherhood - kup poduszkę dla kobiet w ciąży | Motherhood.pl

znacie tę firmę? podobają mi się ich rzeczy, wzory pieluszek. zastanawiam się, czy są dobrej jakości.

Flanelki - miękkie pieluszki | Motherhood.pl

powiem szczerze, że nie wiem, po co te wszystkie pieluszki flanelowe, tetrowe i bawełniane skoro dziecko i tak w pampersach będzie siedziało :dry:

ale cyrk!!!:szok::szok:
ta poduszka w Niemczech kosztuje dwa razy tyle
Musialabym za nia zaplacic 70 euro:crazy:
Nie ma jak zakupy w POlsce:laugh2:

Dziewczyny zachęcona Waszymi opiniami oglądam poduszki i doradzcie jaką długość wybrać 170? 190? i z jakim wypełnieniem lepsza? granulat styropianowy chyba się nie będzie odkształcał?

Do doświadczonych mamuś jaką wybrać butelkę na początek i w ile się zaopatrzyć przy planowanym karmieniu piersią?

reklama
Dziewczyny zachęcona Waszymi opiniami oglądam poduszki i doradzcie jaką długość wybrać 170? 190? i z jakim wypełnieniem lepsza? granulat styropianowy chyba się nie będzie odkształcał?

Do doświadczonych mamuś jaką wybrać butelkę na początek i w ile się zaopatrzyć przy planowanym karmieniu piersią?

Z poduszkami nie mam doświadczenia ale buteleczki mogę poradzić :)
Ja karmiłam młodego do 1 roku i 2 miesięcy piersią plus raz przed spaniem dostawał mleko z butelki. Dla mnie wspaniała jest butelka antykolkowa dr Brown. Bardzo fajna. Ale ciężka trochę do mycia tej gumy w środku i tego zbiorniczka na zbierane powietrze, ale coś za coś. I miałam właśnie większą i mniejszą z tej firmy, później jeszcze miałam do herbatki taką 120ml Canpol i z takim smoczkiem Wyniki Szukania w Grafice Google dla http://images.kangoo.pl/34385739/1223/large/smoczek_do_butelek_uniwersalny_do_mleka.jpg.

Nie lubiłam tych smoczków Wyniki Szukania w Grafice Google dla http://csimg.webkupiec.pl/srv/PL/290392486800856/T/340x340/C/FFFFFF/url/nuk-smoczek-na-butelka.jpg

I później miałam jeszcze też z Canpola z tym pierwszym smoczkiem tylko większą chyba 250 ml. Też do soków, herbatki, wody jak już więcej pił albo wybieraliśmy się gdzieś w podróż. Teraz na pewno tą małą kupiłabym szklaną taką jak są w szpitalu tą 120 ml do herbatki.
Podobno bardzo dbre są z Aventa ale nie miałam okazji spróbować.

Do góry