reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wyrok trybunału ws aborcji - opublikowane uzasadnienie

Ja bardziej się zastanawiam co kobiety zrobiły Godek, Przyłębskiej, Pawłowicz [emoji2356]
No Godek to wiadomo, sama urodziła chore dziecko to inne też MUSZĄ, bo czemu mają mieć łatwiej w życiu [emoji2368]a że ją stać na utrzymanie chorego dziecka a innych nie to co ją to...

reklama
No Godek to wiadomo, sama urodziła chore dziecko to inne też MUSZĄ, bo czemu mają mieć łatwiej w życiu [emoji2368]a że ją stać na utrzymanie chorego dziecka a innych nie to co ją to...
Pawłowicz nie ma faceta i dziecka także tego. Może żal jej że inne kobiety mają dzieci, a ona nie i teraz też chce im uprzykrzyć życie, żeby nie było za piękne

Za pieniądze idzie zatrudnić opiekuna dziennego. Tu rodzice mieliby już odciążenie.
I tak, inne formy pomocy również należałoby wprowadzić. Bo dziś jak masz chore dziecko, to masz się cieszyć z zasiłku pielęgnacyjnego, który wynosi grosze. Świadczenia pielęgnacyjne są wydawane w totalnie skrajnych przypadkach, a komisje orzekające o niepełnosprawności, bez ZOBACZENIA I ZBADANIA dziecka stwierdzają, ze jest okazem zdrowia, bądź ewentualnie ma lekką wade.
Także, jak widać jest wiele do zrobienia.

Mamy trójpodział władzy. Trybunał konstytucyjny orzekł o sprzeczności kompromisu aborcyjnego. Rząd ustanowił to dawno temu i był happy, ze nie musi płacić dodatkowo na chore dzieci.
Skoro przywołujesz trójpodział władzy to wypadałoby mieć choć podstawowe pojęcie, na czym polega. Jednak i tu wiedzy Ci brakuje. Rząd nie „ustanowił kompromisu aborcyjnego”. Ten tak zwany kompromis to jedna z bardziej restrykcyjnych ustaw w zakresie aborcji w tej części świata.

Pawłowicz nie ma faceta i dziecka także tego. Może żal jej że inne kobiety mają dzieci, a ona nie i teraz też chce im uprzykrzyć życie, żeby nie było za piękne
Czyli mściwość po prostu. Jak to się ma do ich wiary to nie wiem. Chyba było coś takiego kochaj bliźniego jak siebie samego czy jakoś tak... Nie wiem, od komunii nie było mnie w kościele i na lekcjach religii(ufff..) wiec mogę się mylić [emoji57]

Czaisz, ze rządzący dawno temu wprowadzili ustawę o kompromisie, która byla niezgodna z zapisem konstytucyjnym, ale nikt tego nie sprawdzał. Dopiero dzis obudzili się prolifowcy i stwierdzili ze sąd ma to sprawdzić i co mógł zrobić sąd skoro są dwa sprzeczne zapisy?

Teraz tylko zmiana konstytucji, na którą się musi zgodzic 2/3 posłów i juz widzę jak po, lewica i pis wspólnie coś zrobi.
Historia też u Ciebie kuleje!

reklama
Ja mimo, że jestem za prawem do aborcji to jestem osobą wierzącą - wiem, dziwne połączenie 😅 no ale wierzę w Boga, do kościoła nie uczęszczam bo nie mogę znieść tego całego ich zakłamania i hipokryzji. A jak słyszę od obrońców 'bo religia, Bóg na to nie zezwala' to aż mnie nosi.. twierdzę, że z mojego życia i moich życiowych wyborów to Bóg będzie mnie rozliczał po śmierci..a nie jakiś niedouczony obrońca..

Do góry