reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wysypka na ustach dziecka

czarownicazkotem

Zaciekawiona BB
Dziewczyny pytanie mam, Mój syn ma przepisany do inhalacji Berodual, po inchalacji przemywamy buzię ale dziś obudził się z taką wysypka.... Czy to może być po leku?? Lekarza mamy dopiero jutro i nie bardzo wiem czy dziś go tym inhalować czy odpuścić i poczekać na lekarza jutro???

Załączniki

• IMG_20250928_064949.jpg
    IMG_20250928_064949.jpg
    38,7 KB · Wyświetleń: 82
reklama
Moim zdaniem to może być reakcja na lek. Ja bym odpuściła dzisiaj inhalację tym lekiem.
Możesz zrobić z samej soli fizjologicznej.

Bardzo prawdopodobne, że to po leku. Nas za każdym razem uczulają aby przemyć dziecku buzię i koniecznie dać coś do picia po inhalacji bo właśnie jest ryzyko wystąpienia jakiejś reakcji grzybiczej. Biedny dzidziuś, oby jak najszybciej mu przeszło 🤞🏻

Przemywaliśmy, młody pije wodę jak smok a już nie taki dzidziuś bo 3.5 roku😅😉 tak zrobimy, dziś odstawimy i zobaczymy co powie lekarz

I słusznie. Bo jakby niechcący spuchło gardło i utrudniło oddychanie, to nie byłoby nieciekawie.
Lepiej dmuchać na zimne.

Do góry