reklama

za mały brzuch

Czy sa tutaj mamy na grudzien 2013?Ja jestem tu nowa.Wlasnie szukalam tematu o rozmiarze brzucha.I jestem obecnie w 36 tyg i mam ,zreszta wydaje mi sie ze jest za maly.W pasie ma 101 cm.Polozna mi dzis mierzyla i 35 cm tu w UK.Mowila ze wszystko jest dobrze.Porownuje z wykresem.Zastanawiam sie czy isc na prywatne USG.Mialam duzo stresow ale nie wiem czy o moze byc cos wspolnego ze wzrostem maluszka.Czekam o dolaczenie sie na forum i o rady.

reklama
Nie przejmuj sie za bardzo. Po pierwsze to juz 40 tydzien i dziecko pewnie zeszlo mocno w dol, po drugie za chwile bedziesz rodzic. Gdyby polozna widziala problem, powinna Cie kierowac na szybki scan. Ja cala ciaze mialam za duzy brzuch. Polozna ciagle mi zapowiadala duze dziecko, wrecz ponadnormatywne bo dno macicy wciaz bylo za wysoko. Urodzilam ksiazkowego chlopczyka, wazacego 3,580kg, zdrowego jak kon, silnego i w ogole "miszczostwo swiata", wiec... Spokojnie.

to 36 tydz a nie 40.Jakos to mi siedzi w glowie.Nastepna wizyte mam za poltora tyg.Ale chyba wybiore sie na prywatne USG bo mi nie daje to spac.Chociaz pomiary USG tez nie sa pewne w 100%.Dziwi mnie to ze nie moga dac skierowania dla wszystkich kobiet na USG po 30 tyg ciazy jak to jes w Polsce tylko opieraja sie na wykresie.Jesli sa mamy ktore mialy podobny problem to prosze sie odezwac.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry