reklama

Za niskie ft4 w ciąży... Norma 0,89, a ja mam 0,83.

Temat na forum 'Ciąża, poród, połóg' rozpoczęty przez natalinaa, 12 Luty 2014.

  1. natalinaa

    natalinaa Fanka BB :)

    Pomocy dziewczyny teraz nie jestem w stanie już nic zrobić, nic.... Naczytalam się o skutkach.... Proszę napiszcie jak u Was było. Ja boję się że to jest niedoczynność
     
  2. milagors

    milagors Fanka BB :)

    Troche nie rozumiem... Jakie masz tsh? Norma w przypadku ft4 to jest przedzial a nie pojedynczy wynik.
     
  3. reklama
  4. natalinaa

    natalinaa Fanka BB :)

    Już podaje
    TSH. 1,156 przy (0,550-4,780)
    FT3. 3,05 przy ( 2,30-4,20)
    FT4. 0,83 przy (0,89-1,76)
     
  5. milagors

    milagors Fanka BB :)

    Lekarzem nie jestem, sama mam niedoczynnosc odkryta dopiero w ciazy. Masz super tsh a z tego co wiem ono sie zwieksza w ciazy. Tak samo ft4 ma inne przedzialy w ciazy. W ktorym tc jestes? Ja bym sie na twoim miejscu nie martwila. Rozmawialas ze swoim ginekoligiem? Pokarz wyniki i bedziesz wszystko wiedziec. Nie czytaj w necie.
     
  6. natalinaa

    natalinaa Fanka BB :)

    Właśnie jutro jadę do ginekologa jestem w 9 tygodniu
     
  7. natalinaa

    natalinaa Fanka BB :)

    Nigdy wcześniej raczej nie miałam problemów z tarczycą, yhhh
     
  8. milagors

    milagors Fanka BB :)

    Niczym sie nie martw. Jest ok, zobaczysz ze twoj ginekolog to potwierdzi.
     
  9. natalinaa

    natalinaa Fanka BB :)

    Dziękuję ślicznie ale wiesz pewnie jaki człowiek jest głupi. Mam też dodatni wynik Hbs, co dla płodu nie jest wielką tragedią tylko bardziej dla mnie, więc to mnie juz tak bardzo nie martwi.
     
  10. reklama
  11. natalinaa

    natalinaa Fanka BB :)

    Dostałam narazie Euthyrox 25 od ginekologa ale mam iść do endokrynologa. Ogólnie to powiedział żebym się nie martwiła, bo jego żona miała jeszcze niższy poziom niż ja i wszystko się dobrze skończyło i u niej to wykryli dopiero w 16 tygodniu bo kiedyś takich badań się nie zlecalo, Oni sami zrobili. Ja i tak się boję jeszcze ten mój dodatni hbs....kurcze....
     

Poleć forum