reklama

Ząbki,ah te ząbki...

U nas tez znowu cos sie zaczyna z zebami.Tak widze ze czworki i trojki sie szykuja.Oby to szybko poszlo.Mala jest marudna i paluszkami caly czas jezdzi po dziaselkach.Juz nie moge sie doczekac kiedy bada wszystkie i bedzie wreszcie spokoj:-(

reklama
Gratulacje zębolińskim! U nas też paluch w buzi non stop + pobudki w nocy. Udało mi się dziś wreszcie zrobić piękną fotę z zębami w roli głównej - wkleję niebawem:tak:Szczoteczka Zosi też już dorosła króluje w łazience ale narazie ja myję małej zęby - ona pewnei chciałaby wepchnąć sobie ją do gardła:-)

U nas Oliwka chyba zrobiła sobie dłuższą przerwę w zabkowaniu (chociaż nigdy nic nie wiadomo, do buzi nie da sobie zajrzeć).Za to ja od 3 dni mam dość, dwie ósemki które jakiś czas temu wylazły, teraz wyłażą dalej i boli mnie pół gęby :wściekła/y:.Masakra :crazy:

Inna w końcu jak zaczęłaś studiować to i zęby mądrości sobie przypomniały że też istnieją:-D. ale znam ten ból...aż dziwię się maluchom jak one to wszystko wytrzymują...
moja Lilka też ma dorosłą szczoteczkę nawet już drugą a niebawem będzie i trzecia bo...z pierwszej wygryzła całą gumkę a z drugiej wyciąga włosie zębami i niedługo będzie łysa...problem ze wsadzeniem sobie szczoteczki za głęboko nie istnieje, to Lilka ma już opanowane...niedługo zbankrutujemy na szczoteczkach bo te dla dzieci malutkich wcale nie są tanie...

Inna-sama pamiętam, jak pierońsko cierpiałam przy wyżynaniu się 8. Współczuję.
Anii-Lilka mnie rozbawiła tym rozbrajaniem szczoteczek! My Majce kupiliśmy(jeszcze przed urodzeniem) taki zestaw 3. najpierw używaliśmy tej na palec, potem przyszedł czas na silikonową, teraz od ok. 4 m-cy używaliśmy tej z włosem, więc wstyd , bo za długo i zbieram się, by kupić nową. Maja na punkcie zębów, ich mycia oraz jej ukochanej piosenki "szczotka, pasta, kubek ciepła woda" ma fioła!! Co nas oczywiście ogromnie cieszy. Zęby myje razem z nami. Po śniadanku, np. idziemy na górę, każdy dostaje po szczoteczce, Maja lokuje się pomiędzy moimi nogami w siadzie tureckim (bo siedzimy przy myciu, nie chcąc, by mała biegała ze szczoteczką w zębach) i myjemy. Jest twarda, zwykle wytrzymuje nasze 4 minuty! Jesteśmy z niej dumni!

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry