reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ząbki i objawy ząbkowania ;)

reklama
za to ja mam od dziś jednego mniej :-(
strasznie mi poleciały zęby po ciąży :-( i to skubane tak się psują, że na pierwszy rzut oka nic nie widać

A ja mam pytanie :cool2: czy górne ząbki jedynki są od razu blisko siebie :confused: bo Emilka ma dużą przerwę i nie wiem czy jeszcze się jej zbliżą czy tak zostaną :sorry2:

Maciuś też ma dużą przerwę między górnymi jedynkami:tak:,a dwójki wyszły zaraz przy jedynkach:-)
Gosia wydaje mi się że one się zejdą do siebie :tak: przeważnie każdemu dziecku tak wyrastają ząbki z taką przerwą:-)

Gosiu te zabki sie jeszcze zejda....ostatnio moja siostra sie tym martwila bo ma tak jej Oliwka....i dentystka powiedziala ze tak jest jak w najlepszym pozadku, poniewaz zabki stale sa z regoly szersze i maja duzo miejsca by sie pomiescic..
Wiem cos o tym poniewaz sama nie mialam przerw a przy wychodzeniu stalych byl problem bo nie chialy sie pomiescic i musialam miec powyrywane stale zeby:-(

Mi zas dentysta gadal ze pierwsze zeby musza najlepiej miec te same luki bo jak ich niema to te drugie nie maja tyle miejsca i wychodza krzywo i wtedy musi byc aparat a wyrywaja ewentualnie 8:tak:

Zgadza się, przerwy między mleczakami są jak najbardziej prawidłowe :tak:

Oliwce spuchły dziąsła w miejscu górnych jedynek, prawy ząbek jest już tuż tuż. Dziś na wieczór dałam Nurofen, bo pewnie zapowiada się ciężka nocka :dry:

reklama
HUbek tez ma szczerbolki między górnymi jedynkami, i dolnymi też :tak: a górna dwójeczka wychodzi wlasnie jest zaraz przy jedynce
tez slyszałam, ze to dobrze gdy jest przerwa miedzy mleczakami, bo stałe zęby będą miały więcej miejsca i zgryz powinien byc prawidłowy:-)

Do góry