reklama

ząbki, ząbki.. idą ząbki!!

reklama
Yola- niby pierwsze dolne, ale nie ma reguły, u nas dziąsła czerwone są z góry
a tu schemat ząbkowania dla zainteresowanych:
Zobacz załącznik 518091

paulinka- gratulacje dla małego wampirka:-D

a może nowa hipoteza
dzieci, które same nie siedzą i nie mają jeszcze ząbków zaczynają "mówić"

Młody od kilku dni bziuma, a-titi, a-teee, tfuuu, tluu itp.
aa dziś zaczęłam naprowadzać go głoskę "ta"
i tak wieczorem przed kąpielą mówię do niego, powiedz tata, tata, tata.. itd.
a on po kilku próbach.. aaaa ta, aa ta.. a za chwilę TATA (i to tak ładnie, nie jakieś tam tatatattatatatatattattta), tylko TATA (z akcentem na drugie a) i kilka razy powtórzył ..
poryczałam się

Ostatnia edycja:
marisamm - dziękuję, ale nie o to mi chodziło. Moje pytanie jest jeszcze głupsze. Chodzi mi o to jak np. dolne dziąsło to takie /`\ coś. I na której ściance szukać zębów, tam gdzie jest / czy tam gdzie ` ?

No i gratki dla Tymianka za Tatę. A Mama to co? :P Nadrabiaj mały! ;-)

Yola, nie wiem czy dobrze rozumiem, ale u nas było tak, że jak ząbek już był wysoko to na tej ściance / pojawił się taki jakby zarys ząbka, kwadracik, a od wewnętrznej strony, czyli jakby od wnętrza buzi na dziąśle była taka spuchnięta banieczka.

reklama
Lewa dolna jedynka - obecna. Trafiło sie to cudo wyrzynania mojej mamie;))) Maly na co dzien aniolek jakich malo, wczoraj wieczorem szalal mojej mamie do 22 jak sie nim opiekowala, gdy rodzice chlali na Andrzejkach... Mysle sobie - cos kiepsko z nim robila, jak nie spal... Dzis caly dzien maruda, spiewanie smutnych piesni i awersja do jedzenia - zagladamy wieczorem w paszczę - a tam jest, biala krecha, juz przebila sie przez dziaslo, musi tylko urosnać;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry