• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ząbki

reklama
jak przebierałam mała chciałam sprawdzić czy oby np te jej leki nie są związane tez z zabkowaniem
wiedziałam,że idą czwórki,bo nawet lekarka podczas choroby nam mówiła,ale dzisiaj zauważyłam,że mamy w końcu prawą dwójeczkę,a dwie czwórki na dole lada dzien bedą i na górze tez jakis wysyp
u nas dziwnie idą,po kilku miesiacach długiej przerwy idzie kilka

No to idą hurtowo te ząbki
Tomkowi idą górne i dolne 3 ma bardzo nabrzmiałe ale pewnie kilka miesięcy minie zanim sie przebiją jak to z jedynka było niby ciągle na wierzchu była a 3 miesiące wyłaziła:/ no i 2 na dole nie ma i płaskie tam dziąsełka są pewnie na koncu wyjdą:/

A my wczoraj dopatrzyliśmy się dwóch nowych ciupeńkich nabytków. Na dole dwojka i czworka. A co z trojka???myslalam,ze to tak w kolejności wychodzą....

Pisałam wam jakiś czas temu o tej złamanej jedynce. Byłyśmy u dentysty a ten powiedział ze nic strasznego się nie stało. Zalecił wmasowywanie odrobiny pasty z fluorem w tego ząbka i już.

Już się zdążyłam do tego faktu przyzwyczaić ale i tak jest mi żal że się biedak ułamał troszkę ...

Ale za to wychodzą nam dolne dwójki. jedna jest a druga prawie jest :)

Alucie w ostatnim tygodniu wyszedł 8 ząbek :-) na dole ma dwie 1 i teraz wyszła jej 5:szok::szok:
dziwne:-)
Angelinka tez ma ułamany ząbek, jak miała 2,5roku ułamała sobie podczas zabawy na sankach

reklama
Ja się zastanawiam jaką pastę teraz mam Gabi kupić? Do tej pory mieliśmy taką miętową z apteki ze szczoteczką na palec, ale teraz już mała jest starsza więc mogłabym jej jakąś smakową np. kupić. Tylko się zastanawiam czy nie będzie tego traktować jako przegryzki?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry