reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Ząbki

reklama
Ale piekne ząbki ma Wojtek

u nas ciagle 12...i to niepełne, taka tyci tyci:) za to wczoraj Otylka pierwszy raz miała kontakt z dentystą:) mielismy wizyte i postanowilismy ja zabrac, tak dla obycia:)
Cala godzine wpatrywała się co nam tam pani doktor robi, a w nagrode przejechała się na fotelu dentystycznym...ale jak tylko Pani doktor ubrała maskę i wzieła lupe, aby zajrzec do jej buzi to zwiała.:-D

Wojtek, Ty zębaczu kochany - gratulacje!!!:-)

Ell, my też się wybieramy z Wojtkiem do dentysty. Ciekawe, jak zareaguje :-p

Gratulujemy :)
Karol jest z nami regularnie u ortodonty - raz to chciał nas ściagać z fotela :) ale sam na fotelu jeszcze nie siadał

No to i Ola dogoniła resztę. Mamy 16 zęboli i czekamy sobie na piąteczki. Ale to chyba jakiś czas jeszcze, bo nie ma nawet spuchniętych. A czwórki i trójki to wychodziły nam w komplecie tzn. po cztery na raz.

U nas na dzień dzisiejszy 14 ząbków :-)
Brakuje nam tylko "do kompletu" obu dolnych trójek,choc prawa juz zaczyna dawać o sobie znać :-)

A skoro tak o wizytach u dentysty piszecie to nawet nie wiecie w jakim szoku jestem po ostatniej wizycie w klinice stomatologii dziecięcej- jeżdżę tam z Madzią. Otóż ostatnio spotkałam tam 8 miesięczne dziecię i już miało mleczaki popsute:szok:I była też dziewczynka w wieku naszych brzdąców już z próchnicą i tak strasznie płakała że aż mi się serce kroiło jak pomyślałam że mógłby to być Matek:szok:

reklama
Aniu - jeśli to próchnica a nie jakieś wady wrodzone szkliwa (np. jak u wcześniaków ) no to trzeba "podziękować" rodzicom :( dawanie słodkich napojów i mleka z butelki w nocy i nie mycie ząbków zbiera swoje żniwa :(:(:( szkoda maluchów...ale przypuszczam że u takiego 8 miesięcznego to raczej jakaś wada, mojej koleżanki maluch jako wczesniak ma takie czarne ząbki bo mu się podobno szkliwo nie wykształciło czy jakoś tak...

Do góry