reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Ząbki

Ola też jeszcze nie była u dentysty. Jednak powoli zmierzamy w tym kierunku. Trwają poważne rozmowy na szczeblu Ola-mama.

reklama
Fredka ale nei rozmawiajcie za dużo bo to może demonizować sytuację - po prostu idźcie i już - tak jakby było to tak naturalne jak po bułki do sklepu :) my po prostu poszliśmy i gdzieś tam dopiero po drodze Karol się dowiedział po co i do kogo...

baśka, ja jak Oliwce pojawiły się ząbki to co pół roku (jeśli jest wszystko oki) ząbki ma lakierowane fluorem i to ma zabezpieczyc zabki przed próchnicą. Na wiyty kontrolne chodzimy co 3 miesiące.
My chodzimy do takiej przychodni stomatologicnej dla dzieci i Panie mają super podejście, najpierw opowiadają, potem pokazują na lalce jak bedą ząbki oglądać, potem zanim cokolwiek w buzie włożą to pokazują na rączce jakie to będzie uczucie itd..... Samo badanie moment ale te zabawy to pół godziny :-D Oliwka uwielbia tam chodzić :-)

Agaciulka, super taka przychodnia. U nas niestety nic tekiego nie istanieje i dlatego mam wielkie obawy:baffled:
A propos, wczoraj rwałam 8 (Mamoot;-)). Przeżyłam:tak:

Agaciulka, super ta przychodna. Ja na kontrolę zabieram Wojtka do naszych dentystów. Oni nie leczą dzieci, ale dopóki to same kontrole to oglądają ząbki. Mają tez do polecenia stomatologa dla dzieci, ale to na zaś.
Kasiu, cieszę się, ze nic Ci nie doskwiera. Mam nadzieję, ze nadal tak jest.
Ja mam kolejną 8 do rwania (no bo z założenia wszystkie 4, a właściwie teraz juz 3) i powiedziałam dentystce, że jak skończe karmić, żeby jakby co móc brać wszystkie antybiotyki i przeciwbólowe. No juz skończyłam kamrmić, więc teraz musze się zapisać...:baffled:

Mamoot, nic a nic mi nie było - nie musiałam zażywać żadnych tabletek. Oczywiście znieczulenie full opcja ;-) A wiesz co? Moja dentystka rwie tylko górne ósemki a dolnych nie podejmuje sie i kieruje do chirurga. Koleżanka miała właśnie rwane przez chirurga i mówi, że nie ma porównania! Nie wie kiedy jej ciachnął (oni to mają w jednym paluszku)

reklama
Mnie teraz czeka górna 8. A właśnie poprzednio miałam rwana dolną i dentysta mi mówił, że to najtrudniejszy do rwania ząb.

Do góry