reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ząbkowanie

Mamy już w sumie 12 :tak::-D;-):-):-p:laugh2:. Wczoraj jak byłyśmy na spacerze, Naci dałam czekoladkę kinder i jak wcinała i się uśmiechnęła to patrzę, a tam dwie kolejne perełki. Nie byłam pewna, więc zajrzałam bezczelnie do buźki :-p:rofl2: przy pomocy łyżeczki i są: dwie dolne "2"!!! :laugh2::tak:Wreszcie poszło do przodu. I w sumie bez większego bólu.

reklama
A u nas kazdy zabek tak dlugo wylazi ze szok normalnie :crazy::szok:
Te 2 na dole ktore dostrzeglismy - nadal nie przebily dziasla :-(
Pewnie jeszcze pare tygodni to potrwa....wiec pobudek w nocy cioag dalszy...

Caly czas myslalam ze idzie lewa czworka gorna bo tam bylo spuchniete i maly tam paluszki wkladal i tylko ta lewa strone smarowalam zelem a dzisiaj patrze a prawa juz czworeczka przebita i juz calkiem duza ale ze mnie gapa a ta lewa tez juz przebita tylko dopiero co i mala ;-)

Wiec mamy 12 zabkow :-) ale chyba lada dzien bedzie 13 bo wyczulam jakby tez przebijajaca sie prawa gorna trojke :-) potem jeszcze sprawdze...

powiedzcie czy i u was tak bylo bo ja mam tu kompletnie inne objawy niz zawsze... ze az wczoraj u lekarza wyladowalam z mala.. a ten potwierdzil ze to pewnie zabki bo nic pozatym sie niedzieje, gardelko, plucka czyste...

no wiec.. mala ma spuchniete wargi, krwawiace od srodka i niemyly zapach z ust... tak ja to boli ze nie chce niczego jesc, gryzc.. tak wiec branie rzeczy do buzi w ogole tu nie wystepuje jak to zawsze bywalo...
jest ta opuchlizna...ogromne slinienia...i pije tylko kaszki ze smoka, nic innego nie chce... w zwiazku z tym prawie w ogole kupek nie ma...:confused::confused::confused:

doktor powiedzial ze mam sie niejedzeniem w gole nie przejmowac, bo nawet jakby kilka tyg to te dzieciece kaszki sa bardzo bogate w potrzebne skladniki ze nic malej nie bedzie...:nerd:
i moge smarowac zelem...ale jak raz posmarowalam to widac ze mala zabolalo i tak zaplakala na chwile... nie pozwala sie dotykac w usta... i przez rurke tez nie chce z bidona pic bo ja boli... az sie zastanawiam czy to nie cos innego...:confused::confused::confused: ale wydaje mi sie ze jednak przebijaja sie dolne 3 obie... bo 4 juz sa a 3 jakos dziwnie sie dlugo nie przebijaly i jest przypuszczenie ze ciezko ida :-(
wlasnie malutka poplakiwala w lozeczku ale nie poszlam do niej... przeciez jej bolu nie zabiore... to niech sobie pojeczy jak jej tak lepiej... o juz ucichla...
az normalnie zaluje ze nie karmie ja cycem,, bo czuje ze to jej potrzebne,,, zeby sobie pomasowala te spuchniete wargi bidulka....:no:
+

Oj Mktosiu to nieladnie u Was z tym zabkowaniem. Oby lekarz sie nie pomylil co do diagnozy i oby szybko bol Nelci minal.
U nas w sumie nie za wiele tego w buzce bo raptem 6 sztuk :baffled: 4 na gorze i 2 na dole. Czekamy na wiecej ale juz na sama mysl sie boje bo jak ma to byc okupione taka goraczka jak ostatnio to dziekuje.

ktosiu - no jakoś dziwne u Was i mam nadzieję ze nel nie cierpi mocno---choc pewnie ją boli---oby szybko minęło

a u nas jak się maly chichral to zauwazylam gorną lewą - nie wiem co - ma dwojki---pozniej przerwa i jakis trzonowy juz---ale 4 czy 5- to nie wiem:confused:

reklama
Ktosiu-ja słyszałam, że 3 są najgorsze i dzieci najbardziej cierpią:no: I może właśnie Nellie to tak ciężko przechodzi...

A u nas w końcu przebiła się prawa dolna 4-więc jest 9 ząbków (mieliśmy pół roku przerwy:szok:)

Do góry