• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Ząbkowanie

Stjepia masz racje z tym ze czym pozniej wyjda zabki tym beda potem zdrowsze np ja jak mialam rok to mialam tylko 2 zęby i reszta wychodzila mi bardzo pozno i teraz co pojde do kontroli do dentysty to zawsze sie denetysta dziwi i kaze mi za 2 lata przyjsc bo nie ma co zrobic z moimi zebami bo ani jednej dziurki nie mam , tak zdrowe zeby mam , z pominieciem ze troche zolte od palenia fajek ale wazne ze zdrowe , a np. mojej siostrze bardzo szybko wyszły i teraz ma bardzo slabe żeby i co chwile do dentysty chodzi bo ma tak slabe zeby ,martwi mnie to zeby kuba pozniej nie mial tez tak slabych zabkow .pozdrawiam

reklama
U nas z ząbkowaniem jest w miarę ok-tzn. Basia budzi się często w nocy i marudzi w dzień, ale nie ma gorączki i innych objawów:sorry2: Najgorsze są noce, bo wtedy co chwilę jest pobudka i w rezultacie bierzemy ją do siebie do łóżka, żeby się trochę wyspać:tak:

Pysia tak masz racje,pomylilo mi sie z tego wszystkiego:)dzieki za wiadomosci,bede czekac na 3,a jak twoje dzieciatko przeszlo ten etap z trojkami?

Na szczęście bezboleśnie :-D:tak:. To znaczy, wyszły na pewno dolne, a co do górnych "3" to nie wiem :sorry2::baffled::-p, ale nic mi nie marudzi, tylko kupek więcej robi i wszystko do buzi bierze. W sumie, najgorzej szły dolne "1" :zawstydzona/y::wściekła/y: oraz górne "1" i "2" (szły od razu - w lutym i Nacia strasznie płakała). Dolne "2" wyszły tak, że zauważyłam dopiero, jak się raz uśmiechnęła i było już ładnie widać :-):tak:.
Mam nadzieję, że synusiowi też bezboleśnie wyjdą :rofl2:;-):-).

u nas tez 8 ...plus ostani nowy nabytek na dole ...ale ciezko bylo ...placze , marudzenia budzenie sie w nocy
te pierwsze osiem zebow poszlo w sumie jak z platka ..teraz to sie dopiero zaczyna prawdziwa jazda:baffled::baffled::baffled::baffled:

u nas jest 12 zabkow --- z przodu 4 dol i 4 gora potem przerwa i dalsze 2 na dole i 2 na gorze
nadszedl czas na dolne 3 i jest bardzo ciezko... najgorzej ze wszystkich... gl goraczka nawet ponad 39 i bolesne dziasla... mala placze i jest baaaardzo marudna i nieszczesliwa :no:
na szczescie ma przerwy .. np caly dzien nic jej nie dolega a na drugi znowu akcje :baffled:
zebole jeszcze nie wyszly wiec to nie koniec walki :no:

U nas 12 i wychodzą górne trójki. Już prawie sie przebiły. W nocy sie budzi ale w dzień jest spokojna. Słyszałam ,że trójki strasznie bolą dzieciaczki,ze dorosły by nie wytrzymał takiego bólu.

No ja tez slyszalam o trojeczkach ze bardzo sa bolesne,tzn..te gorne.te zeby odpowiedzialne sa za mozg,uklad nerwowy,i ponoc bolesne:(oby to nie bylo takie straszne u naszych dzieciaczkow:)pozdrawiam

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry