reklama

Ząbkowanie

U mnie niestety bez zmian - Magda nie pozwala sobie NIC do paszczy wsadzić. Czasem mi się udaje po prostu palcem zwilżonym wodą przejechać i tyle. Ale może to kwestia "smaku". Może jak pastę kupię to polubi???? Muszę coś zrobić, bo to tragedia jest. Mam obawy że u dentysty w przyszłości będzie masakra.:szok:

reklama
Szopka to nam się dzieci dobrały;-), u nas też mycie zębów to masakra. Czasami daję Laurze szczoteczkę i sama pojeździ ale trwa to góra minutę, a z pastą nie ma szans (też mamy elmex junior) . Nie wiem co robić nie chcę jej zniechęcić, więc codziennie daję jej szczoteczkę żeby się z nią oswoiła może to coś pomoże?

No niestety szczoteczka nie jest atrakcyjnym obiektem do zabawy dla Czarka, owszem może sobie nią pobębnić w coś, albo porzucać ale w żadnym wypadku sam nie włoży do buzi. :no: Na razie robię krótkie przymusowe mycie i mam nadzieję że się wkrótce przyzwyczai.:eek: ( no będzie musiał, bo matka nie odpuści:-p)

reklama
Jeny dziewczyny my mamy 16, ja myslalam że to norma, a to moje jakieś zmutowane dziecie! 8 mieliśmy juz w kwietniu, potem przerwa całkowita, a w przeciagu ostatniego tygodnia wylazłyWSZYSTKIE 4 i 3!!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry