reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ząbkowanie

Buba dzięki!
Chyba zakupię dla Małego.
Dziś posmarowałam mu dziąsełka Calgelem - pół zjadł mi z palca:wściekła/y: Potem po jedzeniu to już sam otwierał buzię na widok tubki. Slini sie mniej, ale raczki są prawie no stop w pysiu. W nocy też musi trochę je pogryźć. I jakby dziąsełka bardziej miękkie na dole były... No nie wiem...:confused:

reklama
Franek ma drugiego zabka!!:tak: no ladnie teraz to juz pewnie poleci hurtowo...
Irlandia fajne te gryzako szcoteczki sa tez dla tego ze dziecko uczy sie koordynacji reka-buzia i potem mu latwiej idzie z lyzeczka.Przetestowalam na Franku.Super radzi sobie z lyzka.Niedlugo moze sam bedzie sie karmil;-) No i licze ze wycwicze w nim nawyk mycia zabkow.Juz to robimy w ramach zabawy.
A palce to ja tez pogryzione miam a buldogi juz uciekaja od niego bo maly gryzie im uszy :szok: pewnie zaraz maly kornik wezmie sie za meble....;-)
Ja to rozpulchnienie zauwazylam na jakis tydzien przed pierwszym zebem.Ale moglo juz byc wczesniej.

No to sobie wykralalam .....Franek ma juz 4-ry zęby.Dzis rano zauwazylam dwie gorne dwojki :szok: :szok: :szok: zdziwilam sie troche bo dwojki ponoc po jedynkach wychodza....a no i noc super.Ani jednej pobudki.Oby z tem zabkowaniem juz nam tak zostalo :tak:

Nooo Buba grtulacje dla Franka:rofl2:

U nas były widoczne ząbki górne od ho,ho,ho, nie mogły się przebić. Aż tu dzisiaj patrzę i oczom nie wierzę, w końcu sie przebiła górna lewa jedynka, czyli prawa będzie za kilka dni. I zaś piątek wypada przełomowym dniem, pierwszego ząbka też miał w piątek, no i w piątek się urodził;-) , i w piątek włożyl stópkę do buzi...

O jejku, ale Franuś ma już ząbków:szok:. Aż sama poleciałam sprawdzić, czy coś małemu też u góry nie wychodzi, ale u nas jeszcze nic.
Gratuluję bezbolesnego ząbkowania:-).

Lidijka - a mówi się, że "piątek, zły początek":-D, jak widać nie dla wszystkich;-):tak::-).Gratuluję ząbków:-).

Witam qas dziewczynki ja tylko przelotem do kompa się dorwałam.Widze ze dzieciaczki coraz więcej mają ząbków a u nas pustka w buzi jak była tak jest.
Gratulacje dla wszystkich ząbków tych co mają więcej czy mniej.U nas wszystko jest ok jesteśmy zdrowe i mamy się dobrze.Tylko nie mam teraz dostępu do neta.Więc od czasu do czasu do was będe zaglądać.Jak będzie u nas ząbek to napisze do Dori czy Magdaleony sms_ka chyba że dostane sie do neta to sama wam napisze.Pozdrawiam was wszystkie Kochane dziewczynki i dzieciaczki.Mam nadzieje że od czasu do czasu pamiętacie o nas.

reklama
Do góry